Élet értelme

Egy teljesen szubjektív blog az életről, halálról, és az egésznek az értelméről.

Reklám

Friss topikok

  • Svarty: Arról nem szólva, hogy még ott is eltévedek, ahol lakom... Na ennyit erről... (2022.09.24. 02:38) "Hogyan" legyünk öngyilkosok?
  • ]{udarauszkasz: @Weishaupt: A baj az, hogy azert nem hasznositjak oket ujra, es azert nem telepitik ki a teljes en... (2014.07.12. 14:29) A Föld teli van (Paul Gilding, TED)
  • Aki Te sose leszel: Elveszítettem édesanyámat,ami nagyon-nagyon mély sebet ejtett a szívemen...Azóta folyamatosan csak... (2014.02.06. 16:46) Depresszió - öngyilkosság
  • Norbert Seres: @adblogger: TELJESEN IGAZAG VAN. (2013.12.17. 06:24) Életünk eredete
  • Sanagruill: Szerintem az élet értelmének nem sok köze van az ételekhez, és az egészséges életmódhoz. Már csak ... (2011.12.27. 23:03) Élet = egészség

2008.09.22. 19:42 halen

Hozzászólás_elemzés #1

(komment a "Depresszió - öngyilkosság" bejegyzésre):

Ott állunk a semmi közepén és csak színfoltokat, halk szavakat, elmosódott képeket észlelünk miközben rohan a világ..csak tudnám hova..
a technika is napról napra változik..szerintem az emberek nincsenek ehez a tempóhoz szokva , s egyszer csak lemaradunk ...ott maradunk hátúl s megállunk. csakhogy minden pörög és forog mellettünk tovább.
elkezdünk gondolkodni..mi értelme?
hiszen a tévében nap mint nap látjuk a vágyunkat. Szebbnél szebb emberek..tükörbe nézünk..szebbnél szebb házak..körűl nézünk...karrier...megnézzük lehetőségeinket.
s mit észlelünk? álmodozunk,hiszen filmeket nézünk és megtetszik nekünk a történet.álmodozni kezdünk, s ott élünk . Minden olyan tökéletesnek látszik. Szeretnek bennünket, híresek vagyunk és szépek. de aztán felébredünk s mindennek vége.
rájövünk, hogy kik vagyunk és hogy mit tudunk elérni... és bele fáradunk ...

Annyiban teljes mértékben egyetértek, hogy a monoton hétköznapok, a gyorsan elfutó idő az énünk legnagyobb ellensége. Nincs annál rosszabb, mint arra felébredni, hogy egy ördögi kör mókuskerekében élünk már meghatározatlan ideje, és ha semmi extra nem történik életünkben, akkor akár halálunk utolsó napjáig szürke elmosódott folt-létben éltünk. Ez a veszély fennáll, és minden eszközzel ez ellen kell harcolni. Tudom, nehéz... főleg ha az ember pl. egyedül van, vagy betegségben szenved, de nem lehetetlen. Egy életünk van, és ez az egy élet csak a miénk, és nem egy fimszínész szerepe, nem egy virtuális, szappanopera hős vagyunk, hanem annál több... Ewan McGregor életét nem tudjuk kontrolálni, a sajátunként viszont igen.

Mi értelme? Túl nagy a tét! Ha ez az egy életünk van, és utána semmi más, akkor a tét az kimondhatatlanul kimondhatatlan... olyan mint a van és a nincs értelme: életjel: van vs. életjel: nincs.

A technika hagy fejlődjön, úgyis az egyik utolsó normális nemzedék vagyunk; használjuk ezt ki utazással, ismerkedéssel, éttermi kalandokban, testedzésben, zenében, álmodozásban... de legfőképpen életben...

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://eletertelme.blog.hu/api/trackback/id/tr48676363

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szerelemblog 2008.10.10. 18:08:37

Tudod mi az, szeretni valakit?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása