Élet értelme

Egy teljesen szubjektív blog az életről, halálról, és az egésznek az értelméről.

Reklám

Friss topikok

  • Svarty: Arról nem szólva, hogy még ott is eltévedek, ahol lakom... Na ennyit erről... (2022.09.24. 02:38) "Hogyan" legyünk öngyilkosok?
  • ]{udarauszkasz: @Weishaupt: A baj az, hogy azert nem hasznositjak oket ujra, es azert nem telepitik ki a teljes en... (2014.07.12. 14:29) A Föld teli van (Paul Gilding, TED)
  • Aki Te sose leszel: Elveszítettem édesanyámat,ami nagyon-nagyon mély sebet ejtett a szívemen...Azóta folyamatosan csak... (2014.02.06. 16:46) Depresszió - öngyilkosság
  • Norbert Seres: @adblogger: TELJESEN IGAZAG VAN. (2013.12.17. 06:24) Életünk eredete
  • Sanagruill: Szerintem az élet értelmének nem sok köze van az ételekhez, és az egészséges életmódhoz. Már csak ... (2011.12.27. 23:03) Élet = egészség

2007.06.10. 08:37 halen

One Life a.k.a. Miért Érdemes Élni? (bevezető)

Címkék: élet értelme

Olyan furcsa belegondolni, hogy csak egy életünk van, és ebből az egyből a maximumot ki kellene hozni, persze legális módszerekkel! Emberként is a szerencsésebbek között virulunk, mivel nem kell annyira félnünk, hogy éhen/szomjan halunk, vagy elvisz valamilyen betegség... Ha nagyon vigyázunk magunkra, akkor terjedelmes életet élhetünk le itt, a Föld nevű bolygón, az univerzum peremvidékén. Az időpont sem olyan rossz; mobilisak vagyunk, a világ összezsugorodott. Pár száz évvel ezelőtt nagyvalószínűleg nyomorban élnénk, és ölni tudtunk volna egy kakasért, írástudatlanul; pár száz év múlva meg mondjuk a víz alatt, vagy védőfelszerelésben nyomorognánk ismét, mivel már tönkretettük a földet.

One life... és holnap hajnalban kezdődik életünk hátralévő részének a kezdete. (folyt. köv)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eletertelme.blog.hu/api/trackback/id/tr3295988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virtualis 2007.06.10. 20:03:27

Miért írtad azt, hogy az univerzum peremvidékén?

halen · http://eletertelme.blog.hu 2007.06.10. 22:21:18

Univerzum peremvidéke - ezzel is csak azt akartam kiemelni, hogy mekkora csoda, hogy vagyunk, létezünk, élünk, és beszélünk "against all odds". Egy haverom szerint ez olyan csoda, hogy ezentúl azon sem szabad csodálkoznunk, ha mondjuk megjelenik előttünk a szobában egy 10 lábú régen kihalt dínó, vagy egy másik bolygóról idetévedt egyén :)

egyikhaver 2007.06.11. 00:48:29

Megfelelés, minta követés,.... Alapvetően nincs kézikönyv/útikalauz az élethez... szinte meindenkit az mozgat többé-kevésbé, hogy megfeleljen valakinek/valakiknek, hogy kivívja az elismerést - hogy visszajelzést kapjon.."értelmes amit csinálok?". Mindig van egy aktuális ember, vagy csoport akinek a legjobban meg akarunk felelni és ez folyamatosan változik. Lesünk másokat, huh lehet hogy ez tud valamit? ez aztán tud élni... egyik legjobb példa erre mikor Forrest Gump különösebb ok nélkül elkezd futni és követni kezdik... Az egész irónia hogy itt fogunk nap mint nap ezen drága bolygón és senkinek a leghalványabb fogalma sincs, hogy ez mégis hogy történt. El kell tehát fogadni tényeket, itt vagyunk és próbáljuk minél jobban érezni magunkat. Állj meg egy pillanatra... gondold át mi az amit TE akarsz, mi az ami lelkesít... bztos, hogy jó irányba halad az életed? Mi az amit mindig meg akartál tenni de nem mertél? tedd meg most... minden nap egy esély, minden nap egy próbatétetel... egyes emberek mit kihoznak az életükből, mások teljesen unalmas éltetet élnek - kis napi rutinokkal. Azok akik sokat elérnek miért teszik, ki akarják vívni a többiek elismerését? magukért teszik? a pénzért? Célok, vágyak, inspiráció... A lényeg, hogy gyorsan elmúlnak ez évek, gondoskodj róla, hogy az út végén azt mondhasd, hogy ami igazán fontos volt neked az életben azt megcsináltad... vagy legalább megpróbáltad teljes erődből..
süti beállítások módosítása