Élet értelme

Egy teljesen szubjektív blog az életről, halálról, és az egésznek az értelméről.

Reklám

Friss topikok

  • Svarty: Arról nem szólva, hogy még ott is eltévedek, ahol lakom... Na ennyit erről... (2022.09.24. 02:38) "Hogyan" legyünk öngyilkosok?
  • ]{udarauszkasz: @Weishaupt: A baj az, hogy azert nem hasznositjak oket ujra, es azert nem telepitik ki a teljes en... (2014.07.12. 14:29) A Föld teli van (Paul Gilding, TED)
  • Aki Te sose leszel: Elveszítettem édesanyámat,ami nagyon-nagyon mély sebet ejtett a szívemen...Azóta folyamatosan csak... (2014.02.06. 16:46) Depresszió - öngyilkosság
  • Norbert Seres: @adblogger: TELJESEN IGAZAG VAN. (2013.12.17. 06:24) Életünk eredete
  • Sanagruill: Szerintem az élet értelmének nem sok köze van az ételekhez, és az egészséges életmódhoz. Már csak ... (2011.12.27. 23:03) Élet = egészség

2007.06.10. 19:15 halen

Élet: Porcelánbábú vs. Szívós dög

Címkék: idézet gondolatok élet értelme

Az élet egyben nagyon törékeny porcelánbábú, és egyben szívós dög. Valamelyik nap, ahogy mentem munkába, egy baleset szemtanúja voltam, és enyhén szólva "csontig" megrázott a látvány. Egy ember rossz pillanatban próbált átkelni egy forgalmas úton, és puff! Belegondoltam, hogy naponta többször kelek át én is azon a lámpa nélküli kereszteződésen, és elég csak egy pillanatnyi koncentrációzavar, és velem is megtörténhet ugyanez. Ezek után vagy háromszor körülnézek mielőtt átmennék az út másik oldalára.

Visszatérve a blog mottójára; Kurt Vonnegut írása szerint azért élünk, hogy átsegítsük egymást ezen a valamin. Ez a valami meg egy olyan csoda, amit tényleg értékelnünk kell minimum azáltal, hogy a másik embertársunkat (+ állatokat + növényeket) is teljes mértékben elfogadjuk, tiszteljük. Mindannyian ugyanabból az anyagból vagyunk, mindannyian a "Hidrogén gyermekei" vagyunk (vala a hidrogén, majd a big boom, és onnan az összes kémiai anyag, melyet ha jól összerakunk, akkor akár Élet is lehet belőle). Nekünk összejött, és már csak emiatt megéri élni!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eletertelme.blog.hu/api/trackback/id/tr7796282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borat 2007.06.11. 03:10:59

Az élet egyetlen nagy filozófiai kérdése, hogy öngyilkosak legyünk-e

szucsjoee · http://szucsjoee.blog.hu 2007.07.18. 12:30:22

Egyszer egy mélyen vallásos neveltetésű barátom azt mondta, hogy: Egy életünk van. Nincs feltámadás, nincs reinkarnáció, meg egyébb ilyen ostaba dolog. Erre a gyöngéknek van szükségük, hogy fel tudják dolgozni azt, hogy az élet egyszer véget ér.
Az élet pedig egy meglehtősen nagy játékos, mindig olyan dolgokat rek az ember elé, amikre nem számít. Gondokat és örömöket felváltva.
Ezért ezt az egy életünket úgy kell eltölteni, hogy annak minden pillanata a lehető legjobban teljen el.
Ezért kell sokat találkozni családtagjainkkal, akikkel jól érezzük magunkat, mert az ő elvesztésük fájna. A többiért meg nem kár.
Ezért kell sokat találkoznunk a barátainkkal, mert a velük eltöltött idő mindig örömteli, hiszen azért a barátaink.
Ezért kell élvezni az életet.
Nem túl hosszú egyébbként sem. Soha nem lehet tudni, hogy mikor ér végett, de addig legyen tartalmas és jókedvű.
süti beállítások módosítása