Élet értelme

Egy teljesen szubjektív blog az életről, halálról, és az egésznek az értelméről.

Reklám

Friss topikok

  • Svarty: Arról nem szólva, hogy még ott is eltévedek, ahol lakom... Na ennyit erről... (2022.09.24. 02:38) "Hogyan" legyünk öngyilkosok?
  • ]{udarauszkasz: @Weishaupt: A baj az, hogy azert nem hasznositjak oket ujra, es azert nem telepitik ki a teljes en... (2014.07.12. 14:29) A Föld teli van (Paul Gilding, TED)
  • Aki Te sose leszel: Elveszítettem édesanyámat,ami nagyon-nagyon mély sebet ejtett a szívemen...Azóta folyamatosan csak... (2014.02.06. 16:46) Depresszió - öngyilkosság
  • Norbert Seres: @adblogger: TELJESEN IGAZAG VAN. (2013.12.17. 06:24) Életünk eredete
  • Sanagruill: Szerintem az élet értelmének nem sok köze van az ételekhez, és az egészséges életmódhoz. Már csak ... (2011.12.27. 23:03) Élet = egészség

2007.06.10. 00:37 halen

Depresszió - öngyilkosság

Címkék: depresszió szeretet

Az alaphelyzet az, hogy lehet hogy nem is tudom, mi az hogy depresszió. Régebben volt, hogy úgy éreztem "depis vagyok", de orvosnál még sohasem voltam, és biztos, hogy nem is fogok ez ügyben menni. Akik ismernek, tudják, hogy gyógyszer-ellenes vagyok, alapban elítélem a nyugtatókat, szerintem több kárt tudnak hosszútávon okozni, mint jót. Persze egy szakember gyorsan meg is cáfolhat, mivel sok esetben a "rosszkedv" egy olyan stádiumba eshet, ahol már a gyógyszer tudja megadni azt a lelki "többletet", mely által folytatódhat valamilyen szinten az elkezdett élet, és tudjuk, hogy az életből csak egy van! Úgy gondolom, az lenne a lényeg, hogy kikerüljük azt a helyzetet, ahonnan már nehéz visszajönni, és mely helyzet sokszor közel van magához az öngyilkossághoz.

Az öngyilkosságról még nehezebb beszélni, mivel mindenki tudja, hogy borzalmas, felesleges és patetikus dolog. Ez az egyik olyan dolog, melyet nem lehet komolytalanul kezelni. Ha valaki felhozza, az már azt jelenti, hogy az a személy depressziós, és öngyilkosságra hajlamos.

Tegyük fel, hogy komoly a dolog. Úgy gondolod nincs értelme a létnek, meg akarsz halni. Akkor hogyan élj tovább? Komolyan úgy érzed, SEMMIRE sem vagy többé képes. Véget akarsz vetni mindennek, mert utálod az életet és kínos, hogy játszanod kell, szerepelned kell, hogy minden "rendben". A tanácsom (ha már itt tartasz): csinálj valamit! Tudom, bénán hangzik, amikor semmit sem akarsz csinálni, de gondolkozz: azon vagy, hogy öngyilkos leszel! Hatalmas akaraterő van benne, egy óriási tett, amit elvileg véghez tudsz vinni...Megvan a lehetőséged, hogy öngyilkos légy, így megvan a lehetőséged, hogy csinálj valami nagyot! Így csinálj valami nagyot, mely nem az öngyilkosság!!! Ülj be a kocsiba (busz, vonat) és ne gyere haza 2 napig, tégy félre minden félelmet, gátlást, egyél meg 20 gombóc fagyit, kit érdekel??? Lopj ropit a boltból, lehet hogy elkapnak, lehet hogy nem, de a lényeg, hogy életben leszel! Tégy olyasmit, amiről még nem is álmodtál! És ha már megcsináltad azt a valamit, csinálj mást, és így tovább...

És ha ez sem megy, egyezzünk meg: Az élet szar, de mi itt vagyunk. Nem tudom miért, nem tudom az élet végső célját, és lehet hogy ez nem is az egyetlen élet... De valami furcsa ok miatt élünk, és ily erővel megtehetünk mindent, hogy a legjobb legyen! Ez az egyetlen idő, hogy éljük ezt az életet, lehet hogy a múltban szar volt, lehet hogy holnap is szar lesz, de amíg itt van neked, ragaszkodj hozzá, OK?

P.S. Hogy mi itt vagyunk, azt mint önmagunkra értettem, mindenki itt van ezen a föld nevű bolygón, adatott számunkra ez az egy élet, ez az egy esély, ez az egy lehetőség. Ha nagyon szar a helyzet, akkor telefon elő, hívni a barátokat, barátnőket, elmenni hozzájuk, ennek hiányában akár egy chat is megmentheti a legrosszabb pillanatainkat...

86 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eletertelme.blog.hu/api/trackback/id/tr3395899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsivi 2007.08.01. 15:58:02

Szia!

Érdekes amit írsz. Csak a saját véleményem tudom leírni, de az öngyilkosságra való hajlam, gondolatok megléte még nem feltételez depressziót. Magamon legalábbis ezt látom, erre az oldalra is így keveredtem ide. Gyógyszert én sem szedek semmire, pláne depresszióra.
Az élet nem szar, ebben viszont nincs igazad, szép az. Csupán jut az embernek olyan dolog amivel nem tud mit kezdeni. Betegségek, stb. Bennem sem a "miért érdemes élni" merült fel, hanem a "hogyan tudnám túlélni".

halen 2007.08.01. 21:25:49

Igen, az élet az szép, csak néha a körülmények mostohák, és a körülményektől nem látni a szeretteink mosolyát, a kék eget, vagy néha az élet értelmét...

És szerinted van \\\"univerzális\\\" recept a \\\"hogyan tudnám túlélni\\\" kérdésre? :)

zsivi 2007.08.02. 18:41:03

Jó kérdés, valami közhelyet biztos találnék rá:)
De meg kell találni, megpróbálni mindenképp, különben rossz vége lesz.
De az élet értelmét még sosem láttam:)
Bár azt hiszem a Beatricének volt az egyik dalában, hogy azért vagyunk ezen a világon, hogy jól érezzük magunkat benne!

valaki 2007.08.04. 18:45:18

Én szoktam az öngyilkosságon gondolkodni, de szerintem soha nem tudnám megcsinálni. Furcsa mert amikor elgondolkodok ezen más nap tök jó lesz a kedvem. Mintha valaki meg mutatná, hogy ez a dolog tényleg egy nagy hülyeség.

kyra 2007.08.30. 12:54:50

Én nagyon depressziós vagyok és tudjátok szerintem nem lenne ennyi öngyilkos ember, ha lenne aki segítene nekik.Nekem is sokszor megfordult a fejemben az öngyilkosság.Jobb lenne ez a világ ha mindenki odafigyelne a másikra, és nem kéne megjátszani, hogy "minden rendben", és a barátok segítő kezet nyújtanának.Szóval figyeljetek jobban oda másokra, és ha nektek is van problémátok ne féljetek segítséget kérni!!!

Jucus 2007.09.07. 22:50:40

Ha valakinek fél éve volt egy idegkimerültsége, idegösszeomlással, és depresszióval kombinált nyavalyája , amiből még most sem lábalt ki, és ezalatt az idő alatt a párja, akivel 30 éve együtt él, és azt hiszi róla, hogy minden rendben van,és két hónapja megtudja, hogy míg ő a betegségével küszködött, az becsajozott, de úgy, hogy azin töri a fejét, hogy elköltözik otthonról, hát itt mit lehet tenni? Azt hiszem ez az igazi megcsalatás. mi értelme van tovább tenni bármit is, ha 30 évet valaki nem tud kitörölni az életéből? Az élet szép, csakhogy nem nélküle.

Optimista 2007.10.27. 17:35:25

Az élet szép!!! Mindenből tudni kell felállni! Ha 30 évet kell kitörölni, akkor 30-at, ha 10-et akkor 10-et!! Mindíg arra kell gondolni, hogy magadért teszed az életedet széppé, és nem valaki más miatt. Egyszer élünk! Ne hagyjuk tönkretenni ezt a pár évet amíg a földön vagyunk, és élvezzünk ki minden pillanatot! Ha fájnia kell, fájjon! Majd elmúlik. Az élet megy tovább stb stb stb... Szóval a pillanatnak kell élni! És élvezni az élet minden percét és napját!!

nézzünk picit mélyre 2007.10.30. 19:55:16

Szerintem ahhoz hogy ezen a dolgon valaki komolyan elgondolkodjon az kell hogy elég hosszú időn keresztül szinte kilátástalan állapotba kerüljön,főleg magánélet terén.Tehát nem egy vagy két nap kell ehhez,hanem óriási problémáknak kell jelentkeznie,viszont akkor már a környezet is észrevehetné a jeleket.Viszont gyakran senki sem reagál,segít.A sikerélmény újbóli megszerzése mindenképp fontos,ami bármiből fakadhat,viszont az igazi megoldás a probléma felszámolása lehetne.Hogy hogyan az jó kérdés.Picit erőre kell kapni valahogy,bármi áron.Talán nem túlzás,ha azt állítom hogy egy ember álltalában akkor lehet képes ilyesmire,ha úgy érzi,hogy ő már nem számít,vagy értelmetlen az adott közegben élnie,hiszen képtelen onnan kilépni...

em.kuu 2007.11.25. 13:27:02

"Az élet szar, de mi itt vagyunk. " nincs "itt" senki... :( nem kellek senkinek...

Never_more 2007.12.24. 18:51:26

Szép???? Hmmm...egyeseknek talán...de van akiknek egyenesen szenvedés: a rossz megélésénél sztem még az a rosszabb, hogy látod mi nem lehet a tied-.Folyamatosan ingázni a keserű düh és néma melankólia között...kár hogy nincs erőm ennek véget vetni.....

Amanda 2008.01.05. 14:13:26

Azt hittem,hogy egy fiatal,elettel teli lany sohasem lesz depresszios.Tevedtem.Sajat magamnak sem akartam bevallani pedig ereztem hogy kell a segitseg.Tavaly nyaron ongyilkos akartam lenni es kiugrottam a panellakasunk 3.dik emeleterol.A Joisten megsegitett es tuleltem,csak eltort a labam de lehetett volna rosszabb is.Rajottem,hogy nagy butasag volt es orulok hogy itt vagyok es elek.Szep ez elet csak meg kell tanulni orolni a kis dolgoknak is.sohasem szabad feladni mert az elet meg tartogat nekunk sok szepet.

Alexxander · http://darksilence.blog.hu 2008.01.06. 23:51:32

em.kuu jól mondta!

" nincs "itt" senki."....csak én :(

Szamar 2008.05.25. 00:16:59

Hat egy biztos....

Az élet nem rózsaszín hanme kibaszott fekete fehér!!!!!!!!!!!!!!

Elragadott 2008.06.12. 09:11:08



Kedves öngyilkos Jelölt!


Minden öngyilkosságra készülőnek mondom ,hogy NE TEDD!

Miért? Mert pont VELED LENNÉNK KEVESEBBEN az ÉLETBEN!

Isten mondta : " Szaporodjatok és sokasodjatok ,s töltsétek be a Földet!" Vagyis az öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok ,NEM ISTENTŐL valóak.

Minden embert a sátán akar megölni ,mert ahogy Jézus elmondja róla : " Embergyilkos az ,a kezdet óta."

Amikor az EMBER értéktelennek , üresnek ,magányosnak ,tehetetlennek , semmire kellőnek és sokminden másnak is minősíti - érzi magát ,akkor tulajdonképpen a sátán akarja ezt az értékrendet az emberek szívébe sugalni , s ha elég erős a sugalmazás ,akkor AZ EMBER megis teszi a TŐLE IDEGEN cselekedetet. Már maga a gondolat is az embergyilkostól származik ,aki csak ÖLNI AKAR ,mert Te egy EMBERI LÉNY VAGY ,AKIT Jézus Krisztus a teremtés előtt is szeretett , ISMERT , 2OOO -éve megis váltott minden bajodtól ,sőtt az öngyilkossági gondolataidat is eltudja tüntetni ,és ÚJ , MEGÚJULT ÉLET IGENLŐ életet ad Neked is.

Ne gondold ,azt ,hogy MÁSOKAT LEHET SZERETNI ,CSAK TÉGED NEM!!!!!

Téged is LEHET és KELL is SZERETNI ,mert Isten A SZERETET! Te sem vagy elfelejtve , kidobva , az Élet teljességéből ,csak most szürkén , reményvesztetten látod az életed jövőjét ,mintha NEM IS LENNE JÖVŐD ,a múltad meg egy nagy nulla. A jelen , meg e kettő keveredése.


Aki öngyilkos lesz ,az nemcsak magát öli meg ,de szüleit , testvéreit , szeretteit ,barátait és sok más embert is , megsebez , és cserben hagy. Amikor egy fiú vagy lány megöli magát ,akkor rengeteg síró embert hagy maga után! Rengeteg értetlenül álló ember ,AKIK MIND SZERTNEK ÉS SZERETTEK. Csak az öngyilkosságra ráálló ember ezt nem látja át ,hanem csak arra tud gondolni ,hogyan tegyen önmagában kárt. Vagyis az öngyilkosság nem más mint ÖNZÉS.


Megszabadulni az ÉLETTŐL , és annak gondjaitól! Én 1982 nov 11 - 12 -én meghaltam 18 - évesen. Nem DIREKT! Megtapasztalatam AZ ÖRÖK ÉLETET S HALÁLT is. Amikor az ember meghal ,akkor SEMMINEK SINCS VÉGE ,sőtt akkor jön a fájó számonkérése Jézusnak AZ ÉLET URÁNAK. Ő tőlem is megkérdezte ,hogy :

1. MI JÓT CSELEKEDTÉL?

2. HOGYAN BÁNTÁL A TÖBBI EMBERREL?

3. MIRE HASZNÁLTAD AZ IDŐDET?


Komolyan mondom ,senkise tud megfelelni Jézus kérdéseire! NINCSEN OLYAN EMBER , AKI MEGTUDNÁ ÉRTELMESEN MONDANI ,HOGY MI A SZÖSZT vegetált az addigi élete - létezése során!!!

Ha érdekel Téged és bárkit a saját halálom és az azt kielemző Istennel való találkozásom története ,akkor írjatok a : jezustan@freemail.hu címemere és átküldöm a könyvem anyagát PDF Cdn.

GONDOLJÁTOK MEG MIELŐTT MEGTENNÉTEK!!!!


Tisztelettel és szeretettel egy TÚLÉLŐ.

Igen ,láttam ,hogy sok öngyilkos visszacsinálna mindent utólag amikor szembesül annak tényével ,hogy hány embert tett tönkre ,és istent is kéri ,hogy engedje még vissza a Földre ÉLNI , de már KÉSŐ. A döntését meghozta az öngyilkos EMBER! Isten pedig tiszteletben tartja a döntését. Persze többen visszajöhetnek ,de ennek feltétele ,hogy " kis öngyilkosságot " kövessenek el. Például sokan megmérgezik magukat ,majd ahogy hat a gyógyszer , már szeretnének inkább élni ,de az erejük már ahhoz is kevés ,hogy nézzenek a szemeikkel. Nem bírnak segítséget kérni ,s így valóban megáll a szivük. Valaki mégis rátalál ,s a kórházban visszahozzák azt az embert. Akkor elmondja , hogy VALAKI visszaküldte ,mert még VAN TENNIVALÓJA AZ ÉLETBEN.

Erre alapozni azonban HIBA LENNE ,mert a meghalóknak csak alig 1% - a jöhet vissza. Odaát pedig van egy rémes hely ,amit pokolnak hívunk! Bizony sok ott az öngyilkos embertársunk ,akik a kis Jézus legdrágább AJÁNDÉKÁT ,ÉLETÜKET dobták el.


Én már láttam a mennyet s a poklot is , tehát NE TEDD!


Isten áldjon mindenkit ,írjatok!

sl 2008.06.22. 11:03:26

nos, én nem tudom h van-e vmi olyan fajta lelki problémám pl: depresszió. én sem jártam még orvosnál és nem is hiszem h valaha eljutok. az életben én a magam részéről semmi jót nem látok. ( ez persze nem azt jelenti h még semmi jót nem tapasztaltam) sokat foglalkozom az öngyilkossággal, azok módszereivel, és így kerültem erre az oldalra is.
de még ha valaha is eljutnék vmi orvoshoz, hát kétlem h tudna rajtam segíteni

Kit érdekel a nevem? Sok-sok ember közt csak egy vagyok. Jelentéktelen... 2008.06.26. 20:18:00

Hát persze, de nem mindenki után hullatnak könnyeket. Inkább még hülyébbnek, őrültnek tartanak, ha egyszer sikerül összeszednem a bátorságomat, és megteszem.
De, mint oly sok más téren is, itt is gyenge vagyok, és nem vagyok rá képes. Ha erős lennék, ez a hozzászólás biztos, hoogy nem történik meg...

nemszeretve 2008.07.03. 15:37:20

16 éve élek egy kapcsolatban, mely sosem volt szerelem, s sosem mertem kilépni belőle, mert attól féltem, soha nem lesz másik. Ezt az élet nagyjából igazolta is, mert ez idő alatt többször is beleszerettem másokba, ezek legtöbb esetben csak a haverjuknak tekintettek, vagy - ha éreztek is vmit irántam - az sosem volt annyira erős, és elsöprő, hogy igazán akarjanak. Szórakoztak velem ideig-óráig, aztán eldobtak. Épp most vagyok túl a sokadik ilyen eseten, s azt mondom elég. Az én számomra már nem tartogat semmit az élet... Miért kellene akkor tovább élnem????

Xy 2008.07.03. 20:56:04

Mért ne? Kitudja... Még bármi is lehet... Amúgy ez a világ valahogy nekem se nagyon jön be. Én szintehogy másik világban élek, sajátomban... szerepjátékozok, ilyesmik. Hogy az segít e? Nem tudom... Legalább leköt... A gondolataim nem az élet értelme meg efélék körül forog. Nekem sokat segített. Amég nem kényszerülök rá, hogy gondolkodjam, néha akár teljesen is jólérzem magam...

K Cs 2008.07.08. 23:46:09

Én is öngyilkos akarok lenni. Sajnos mind anyagilag mind emberileg összedölt körülöttem minden. Már nincs miért élnem. Aki közel állt hozzám mindenki ellenem fordult. Engem okol mindenki mindenért. Úgy érzem most már teljesen felesleges vagyok ebben az életben. Akit életemben legjobban szerettem ő csak kihasznált.Ráadásul terhes lettem tőle amire ő csak azt nyilatkozta, hogy púp a hátára.Így jobb ha mindketten meghalunk. Én is és a leendő imádott gyermekem is. Így legalább nem tudja meg milyen elkeserítő az élet.

kisreko 2008.07.25. 00:04:50

Aki öngyilkos akar lenni az sztem gyáva.Gyáva mert nem mer szembenézni a valósággal és ezért inkább eldobja az életét.Olyan nincs h valakit senki sem szeret!Aki hisz Istenben őt Isten szereti.Aki meg nem azt lehet a sarki zöldséges szereti mert ő a kedvenc vásárlója.Mint egy könyvet az életet is lapozni kell persze néha le kell ragadni oldalaknál és néha lapozni is kell.De úgy nincs értelme az olvasásnak és az életnek sem h egyszercsak a könyv közepén azt mondom kész vége én itt abbahagyom.Végig kell olvasni a könyvet mert úgy van értelme...

countdown 2008.07.27. 20:23:05

Elragadott: isten, jézus krisztus? Miről beszélsz ember. Ki teremtett kit? Isten az embert vagy az elme az istent?
Nekem ne hivatkozz istenre, mert rögtön végzek magammal... :-(

kokesy 2008.09.03. 11:48:14

nem tudom.hisz itt minden olyan bonyolult.de néha rohadtul szép.akkor mit is kell választani?lehet majd egyszer jön a rohadtul gyönyörű dolog.és ha az elmegy?akkor pedig a nagyon fájó.és kezdődik előröl?ha akarjuk?hát nem tudom.sztem ezt soha senki nem fogja megtudni.csak az ember legfájóbb tulajdonsága a türelmetlenség.nekem is.ésmár nagyon türelmetlen vagyok.azt mondják h sokan nem akarják tudni mi lesz velük holnap, mert lehet olyat tudnak meg ami nem jó.de ha tudnád sem tudnál rá felkészülni hisz az lesz csak annyi a különbség h nem váratlanul ér.én szeretném tudni mi lesz a vége.mert ha rossz akkor kezemben a sorsom.ha jó akkor is.

mmmmm 2008.09.11. 22:51:17

Ott állunk a semmi közepén és csak színfoltokat, halk szavakat, elmosódott képeket észlelünk miközben rohan a világ..csak tudnám hova..
a technika is napról napra változik..szerintem az emberek nincsenek ehez a tempóhoz szokva , s egyszer csak lemaradunk ...ott maradunk hátúl s megállunk. csakhogy minden pörög és forog mellettünk tovább.
elkezdünk gondolkodni..mi értelme?
hiszen a tévében nap mint nap látjuk a vágyunkat. Szebbnél szebb emberek..tükörbe nézünk..szebbnél szebb házak..körűl nézünk...karrier...megnézzük lehetőségeinket.
s mit észlelünk? álmodozunk,hiszen filmeket nézünk és megtetszik nekünk a történet.álmodozni kezdünk, s ott élünk . Minden olyan tökéletesnek látszik. Szeretnek bennünket, híresek vagyunk és szépek. de aztán felébredünk s mindennek vége.
rájövünk ,hogy kik vagyunk és ,hogy mit tudunk elérni...és bele fáradunk ...

Lya 2008.09.19. 10:41:18

Sziasztok!

Nektek volt már valakitek öngyilkos?
Én egyáltalán nem vagyok depressziós,semmi bajom az élettel,úgy elvagyok.Jó párkapcsolatban élek,meg vagyok elégedve a munkámmal az életemmel,meg minden.Csak talán ezzel a világgal nem.Szóval,ha nem lenne szegény anyukám,meg a párom,már valószínűleg nem élnék.Nem is akarok foglalkozni a témával,mert soha se tenném meg velük,h öngyilkos leszek,és én mindig másra gondolok és nem arra,h nekem mi lenne a jó.
Valószínűleg az se ha élek,az se meghalok.Ha ők nem lennének,tuti h véget vetnék az életemnek,mert annyira nem látom,h miért lenne érdemes élnem,olyan szürke ez a világ.
Pedig én tényleg ezen a rossz világon belül a saját életemet tökéltesre értékelem.Nekem az apukám tavaly lett öngyilkos.
Kiderült,h volt egy féltestvérem,aki apu által volt a testvérem és ő is önygilkos lett 5 éve.
Nekik volt gondjuk,meg egyedül lehettek?vagy nem olyan volt az életük,amilyet akartak és ezt választották.Nem akartak meghalni,csak egy jobb világban a szeretteikkel lenni,és mivel ezt nem tudták megtenni,így ezt választották.
Én ugyanezt gondolom...
Nem akarok én meghalni,csak jobb lenne egy jobb világban élni,ahol ott vannak azok is akik már nem lehetnek...

gizi 2008.09.28. 21:02:34

én tényleg kiváncsi vagyok hogy mi az élet értelme de szerintem senki se tudja mert nincs értelme és miért ellenzik anyira az őngyilkosságot?

edina 2008.11.11. 21:07:16

sztem senki ne legyen öngyilkos !: - gondoljatok bele abba h csak van valaki akinek hiányoznátok
- ne adjátok meg az örömöt senkinek ( ellenségeknek)
_ gyújtsetek össze jó gondolatokat vegyetek elő gyermekkori fényképeket nézzétek meg rajta h mien boldoGOK vagytok és gondoljatok bele MINDENKI ÚJRA ILYENNEK SZERETNE LÁTANI!

Elragadott 2008.11.17. 13:17:48

Kedves Embertársaim!

Ismét leírom személyes ismereteim egy részét , mert "VAN ÉRTELME ÉLETETEKNEK!!!!!

Az örökkévalóságban Jézus Szívében ,már ott hordott TITEKET is , de ezt a mennyei lények sem tudták.

Jézus , legszebb és legrejtettebb TITKA , Ti vagytok!!!!, AZ EMBER. Tudom , úgy gondoljátok az EMBER - adam megnevezés , úgy mindenkire él , csak rátok , mint történelmi személyekre nem.

Jézus TITKA az ember , AKI Ti vagytok SZEMÉLYESEN , olyan érték , hogy az Atya Isten , még Jézust is feláldozta értetek.

Valóban ÉRTÉKESEK vagytok , mert Jézus megteremtett benneteket , szülőket adott ,mellétek , tesókat , barátokat, szeretteket ,öltöztet , etet , itat, és minden bajotokban MOST is veletek van , mert NEKI IGAZÁN FONTOSAK vagytok , MIND , hiszen az Ő kezeinek munkái vagytok.

Az , hogy senkise szeret benneteket , jól látható módon NEM IGAZ!!!!!

Amint korábban megírtam , csakis az Isten és képmásának az , ember ellenségének érdeke , az , hogy szomorú , reményvesztett , elhagyatott szívű , és halott embereket lásson maga körül ,amerre csak jár.

Jézus az ÖRÖK ÉLET , tehát Ő ÉLETRE szült minden embert , sőtt saját életénél is többre becsülte a TI ÉLETETEKET.

a HALÁL SZELLEME a sátán maga , aki betegre röhögi magát az utánatok maradt ŰR miatt , mert minden ember halála , elszegényedése a Földnek , és ellopott kincse Az Istennek.

Ha Te , Ti nem lennétek nem létezne a Föld nevű bolygó sem!!!

Ha nem lennétek Isten kedveltjei , nem létezne sem a naprendszer ,sem egyéb galaktika sem ,mert MINDENT azért alkotott , hogy az EMBERT , Titeket szolgálljon.

Vagyis ha Te nem lennél , ÜRES lenne itt most minden! Ugye nyáron jó dolog a többi embert látni ,amint közösen kerékpározunk , futunk , sétálunk , eldumcsizunk stb?!

Senkise akar akkor sétálni , jönni - menni amikor üresek a parkok , " kihal " a Dunapart stb , mert társas lények vagyunk , áhítjuk A SZERETETET.

Tudom ,sokan úgy érzitek " nem kellek" , "alacsonyabb rendű ember vagyok!" Ezek rossz érzések és gondolatok , nem többek! Emlékeztek még a szép időkre? A meghitt Karácsonyokra? A fotóalbumokra , a szülinapokra , nyári táborokra , a sok - sok őszinte és szép élményre?

Hová tüntek? Ott élnek a szívetekben , csakis a sátán akarja a JÓT eltörölni és helyette , arra tereli a llelketeket , ami megbéklyóz , ami gúzsba köt , ami nyomorba dönt.

" Emergyilkos az kezdet óta! " - hallatszik Jézus szava a sátánról az örökkévalóságon át! Már Ádámot és Évát is megölte! Ti , mind Ádám és Éva vagytok ,mert utódjai vagyunk ,mi mind.

Aki semmiképpen sem akarja elhinni amiket írtam ,az tegyen egy próbát! Hívd be a személyes életedbe Jézus Krisztust ,mint a BOLDOG ÉLET SZERZŐJÉT!

Olvasd az újszövetségi Szent Írást , és vonatkoztasd magadra ,mert az nem akárkinek szól úgy általában véve , hanem NEKED ÍRTA AZ ISTEN szolgái által.

A Biblia , az ember kézikönyve , a használati útmutató - utasítás , mely alapján megérted MI A SZÁNDÉKA Istennek Veled személyesen.

Olvasd , úgy , hogy CSAK NEKED ÍRTA ISTEN , CSAK VELED AKARJA megtárgyalni a mindenség titkait.

Tedd próbára Istent, kiállts Hozzá hangos szóval , mond el Neki , hogy szenvedsz ,adjon segítséget , és legyen a Te személyes vezetőd , barátod , társad , testvéred.

Mindenkid ,aki már elment , hiányzik , Isten ben él , így Istennel való kapcsolatod , kapcsolat minden szeretteddel is.

Jézus , most is ott áll melletted , és csak arra vár , hogy szívedbe fogadd. Nem rója fel , hogy ki voltál , nem hibáztat , semmiért , nem lesz szigorú , csak ÖRÖKRE ELFOGAD!

Születésednél ott volt! Látta amint cseperedsz , látja , hogy most a sátán életedet akarja , de ott áll Jézus Krisztus a szíved ajtajánál , hogy Őt beengedd , s ezzel a sátán , az embergyilkos kilegyen rekesztve életedből.

Isten az EMBERT választotta öröktől fogva és örökké , mi pedig Hozzá menekülhetünk , mint Gyermekei.

Ez az ÉLETED ÉRTELME!!!!

Hogy ÉLJ , hogy boldogan ÉLJ , s ne csak addig amég megnem halsz TERMÉSZETES módon ,de ÖRÖKRE , ISTENNÉL és Őbenne.

Okkal születtél , ezért oktalanul nem halhatsz meg!

Én nem direkt haltam meg 18 -évesen , nekem azért kellett , hogy a mában TE ne akarj , elmenni.

Az én esetem a bizonyíték arra , hogy két hely van odaát. Az egyik roppant randa , mert őrült démonok lakta hely az , a pokol , s a másik hely a mennyeknek Országa , oda hivatalos minden EMBER , Te is , csak HITTEL , most ragadd meg a lehetőséget.

Az egészben az a nagyszerű , hogy Neked NEM KELL , SŐT TILOS meghalnod , neked most a Földi életedben csak bekell lépned a hallhatatlanok táborába , a hited által.

Isten ,Családot , férjet , feleséget , gyerekeket és sok mást is ad neked , de ahhoz ÉLNED kell tovább és bízni , nem eldobni szép szíved drága gyöngyeit.

Isten áldjon mindenkit , aki akar az bátran írjon a jezustan@freemail.hu címemre, bezséljük meg , beszéld ki a problémádat , írd ki magadból bármi ,vagy bárki bánt.

Tudom vannak keresztény levelezők is , nos ISTEN MÉG MINDÉG SZERET TÉGED , nem igaz az , hogy megútált ,mert....

Ne a bűneidre nézz ,hanem a KERESZTRE , és akkor már nem az a fontos , hogy Te miket hibáztál el életedben , hanem csak az számít , hogy Jézus MINDENT RENDBE HOZOTT , s most Te szabadon ÉLHETSZ , bűnöktől -félelmektől - s minden negatívtól mentesen.

" Ha a Fiú szabadít meg titeket , valóban szabadok lesztek!" - mondja Pál apostol.

Írjatok , s ÉLJETEK!!! A Karácsonnyal , minden ember születését ünnepeljük ,mert az született ama napon ,Aki mindőnket szült és teremtett. ámen.

Elragadott 2008.11.18. 17:59:01


Üdv mindenkinek!

A legutóbbi levelemben , idézett részt , nem Pál apostol , hanem maga Jézus mondta.

" Ha tehát a Fiú tesz szabaddá TITEKET , valóban SZABADOK lesztek. " ( János apostol evangéliuma 8 , 36. )


Kérek minden embert , aki életét eldobni akarja , adjon magának még egy pár esélyt , és mivel szerintetek , úgysincs tétje a jelen életnek , mert az nem jó , hívjátok be szíveitekbe Jézus Krisztust még ma , most!

Ő valóban szabaddá tesz , csak enged , engedjétek meg Neki.

Mit veszíthettek , ha kipróbáljátok? Ha azonban megsem kísérelitek az életben maradást Isten Fia által , akkor csak utólag tudjátok meg KIT és MIT veszítettek el.

Tudom a keresztényekre , csodabogárként , elmebetegként is gondolnak sokan. Imádkoznak egy nem látható Istenhez , és megoldódnak gondjaik.

Te még sohasem érezted , hogy Valaki rendre megfogja a kezed és visszatart , az öngyilkosságtól?


Ha igen , akkor tudod , hogy nem te voltál ,hanem Valaki , Aki erősebb nálad , ha viszont nem , még mindég itt a nagy kaland , ugyanis amint Jézust behívod az életedbe , és Őrá hagyatkozol , egyszerűen az öngyilkosság már gondolati szinten sem fog többé izgatni.

Ellenkezőleg! meérted , hogy Isten SZERET , Ő alkotott , és CÉLJA van Veled. Ezekután , már Te is azon leszel , hogy mások ne öljék meg magukat.

Ha őrültnek kell lenni , hogy az emberek értékrendje megváltozzék ,hát ez van. Én is hívő vagyok , és vállalom az udvari bolond szerepét.

Királyom már van , Jézus , és itt vagy nekem Te , akit szórakoztatok.

Ha megkérdezik az emberiség nagy részét , hogy hisznek e Istenben , túlvilágban , szellemekben , és hasonló nem látható személyekben és jelenésekben ,akkor kiderül , hogy a ma élő hatmilliárd hatszázmillió embernek , a két harmada tutira hisz.

Így a Föld lakosságának kétharmados többsége " bolond!"

A SzentÍrás is szól a hívő emberek bolondságának valósságáról.

Erről az újszövetségben olvashatsz , az első Korhintusi levél első fejezetének 26 - tól 31 - ig terjedő verseiben.

Jobb HITBEN bolondosan - vidáman leélni ezt a Földi életet , mint remény és hit nélkül! S ennél már csak az lehet rosszabb döntés , ha Te esélyt sem adsz önmagadnak , és .....kiszállsz.

Kérlek MARADJ TE IS!!!

szeretettel , Isten egyik bolondja , akit kölyökként már elragadott , hogy lássam valóság az Isten , nem kreáció. ámen.

Mottó: Istennnel túléljük a túlélhetetlent is , ráadásul boldogan élünk már itt és most a FÖLDÖN. Hajrá!!!!!

Suicide 2008.11.18. 19:38:11

Senki nem kiváncsi az idióta vallásos maszlagodra egy nem létező dologra hivatkozol ami ráadásul senkit nem érdekel

Elragadott 2008.11.19. 11:13:41



Kedves Suicide!


Örülök , hogy reflektáltál! Nem hinnéd ,de pont ezen a helyen levelezett valaki , aki szintén megakart halni.


Ma már Jézussal él , és eszébe sem jut meghalni. Élete rendeződött , és igazán hálás Istennek , amiért ÚJ ESÉLYT kaphatott.

Úgy látszik egyre több embert érdekel a " maszlag " , mert az MŰKÖDIK is. Neked is szívből kívánom , hogy MARADJ velünk , hiszen Te is rendkívüli ÉRTÉK VAGY , egy EMBER a milliárdok közül ,akiért Jézus felment a keresztre.

Ez történelmi tény ma már , és letagadhatatlanul működik , az emberek szívében mély nyomot eredményezett. FONTOS EMBER VAGY , ne becsüld le az ÉLETED , és végre merjél HINNI , semmi bajod sem lesz tőle.

Köszi , hogy írtál mégegyszer! elragadott.

sygnora17 2008.11.19. 21:54:57

Hello jó ég , adig adig mid ide keveredtem, fel nem erem válani, még mondnei sem merem hangosan sőt sehogy sem. Szar az életem , nem tudom magam hová rakni,nem lelem a helym! Csak vagyok amgamnak naprol napra semit nem birok teni senki nem figyel rám , a barátnöimel alig tartom a kapcsolatot néh csak kényszerböl hivom fel öket hogy azért még is meg legyenek... el távolodtam tőlük (mindegyiknek barátja let) igy másodlagosnak éreztem magam náluk, és én nem szeretek másodlagos leni..! Nah ez mot hülyén hangzot most leht önzőnek tartotok deh nem avgyok az... Csak egész életemben soem voltam senkinek fontos mindig csak 2ik voltam mindenhol (szerelmbe is) Mikor a barátnökel voltam akkor éreztem fontosnak magam, deh amióta barátjuk van ismét egyedül érzem magam! Ki jártam szak sulit munkát még nem találtam ezért ithol vagyok csak... És hogy mért nincs barátom .. hát fogalam nimncs igaz sokan járkálnak utánam, deh valahogy egyiknél sem érzem azt hogy ő lene az akivel együt szeretnék lenni! Néha ugy érzem javul az álapotom és hogy joban vagyok nem szomorkodom pár nap multán egyböl visza esek .. aztán ugyan ott vagyok ahol voltam.
Egyszerüen szar az életem olyan mint egy üres váza csak ál a polcon és nem történik vele semim! Szüleim elöt próbálok szerepelni deh nem tudom medig lesz még hozá akaratom....

sygnora17 2008.11.19. 21:57:52

bocs hogy itt ott ki hagytam betűket de ha gyorsan gépelek akkor előfordul hogy el marad egy egy

halen · http://eletertelme.blog.hu 2008.11.19. 22:19:40

sygnora: a váza az csak áll a polcon, mivel nincs más választása, de nekünk embereknek van. Használhatjuk önmegsemmisítőleg is ezt az áldást, de jobbik esetben az életünk változatossá, szebbétételére is. Én egyértelműen a másodikat ajánlom :)

Elragadott 2008.11.22. 10:55:18



Kedves Sygnora!


Az " öngyilkos akarok lenni " címszó alatt ( Google ) a 21 - es bizonyságok bekezdésnél szép tanúságtételeket mondanak el azok ,akik különböző rabságokból szabadultak meg Jézus Krisztus segítségével.

Olvasd el , légyszi Te is , és mindenki aki itt olvas , és elmélkedik!

Szeretettel , elragadott!

Elragadott 2008.11.24. 12:51:00


Kedves Emberek!


Legutóbbi levelem óta új leírni valóm támadt , ezért most írok ismét.

Olvasva az összes öngyilkossággal foglalkozó fórumot , arra jutottam , hogy Ti nem az ÉLETETEKKEL és a nagybetűs ÉLETTEL vagytok rosszban , hanem a létezésetek alatt megtapasztalt rossz - negatív élményeiteket , gondolaitokat azonosítjátok az ÉLETTEL.


" Senkise szeret engem!" " Nincs értelme tovább élnem!" " Egyszer jó , máskor rossz!" " Volt kapcsolatom , mely jó volt de hamar vége szakadt!" Itt a Földi létezésetek alatt megtapasztalt élményeiteket ecsetelitek , melyek hol valós sérelmek elszenvedéséből táplálkoznak , hol pedig csak egy egy érzés hullám amit a szívetek megél.


A depisek , pánikosok maguk is elismerik , hogy irreális gondolatok " idegen gondolatok " kényszere alatt vélekednek önmagukról is és másokról is negatívan. Nem tudnak azonban jól gondolkodni , mert a kényszerű , az életüket semminek beállító sugallatok erősebbek náluk.


AZ ÉLETBEN , Istenben egység és állandó SZERETET VAN CSAK! A Földi létezésben , az ember a sátán befolyása alatt tengődik születésétől fogva , ezért már a legkisebb gyerekek is depisek , leterheltek.

Semmilyen más megoldás nem létezett és létezik a történelem során , minthogy az ember Istennel az ÖRÖK ÉLETTEL akarjon együtt járni , a létezés Földi vándorlásának sivatagában is.

Isten nem elgondolása az ÉLETNEK , hanem Ő az ÉLETETETEK. Az EMBER életnek nevezi a létezése óta megtapasztalt jót és rosszat , és a rosszra tud erősen emlékezni , a jót hamar elfelejti.


Arra kérek tehát mindenkit aki eme levelet olvassa , hogy gondolja át , létezésének milyenségét , és ha az nem jó a számára , akkor KEZDJEN VÉGRE ÉLNI!!!!!

Nem meghalni a létezést hátrahagyva , hanem Jézust behívva személyes életetekbe , ÉLNI!!!!


Hogyan tehetitek meg ezt? Isten a Teremtő mindenkiben és mindenhol állandóan jelen van! Isten jelenlétébe egyszerűen belehet kerülni! Ha elmondod a következő kis imát , máris bekerültél Isten világába.


" Istenem! Én már nem tudok tovább így élni - létezni ahogy eddig tettem , mert üresnek , elhagyatottnak , elhanyagoltnak , szerethetetlennek érzem magam!

Kérlek , jöjj be az én üres szívembe és töltsd be minden szükségemet a Te ÖRÖMÖDDEL - ÉLETEDDEL! Mostantól Veled akarok ÉLNI , akár jó napok jönnek , akár rosszak! Veled leszek , ha süt a nap és tombol a nyár , és Veled ha borus az ég , és metsző szél dúl kint is , bent is.


Kérlek , jöjj , elég időt vártam Rád , mostmár én is ÉLNI AKAROK. Már nem a mások életét akarom élni hanem a sajátomét , és nem akarok senkinek sem megfelelni az emberek között , mert tudom , hogy Te ÚGY SZERETSZ AMINT VAGYOK.


Had éljem a saját , s a Te ÉLETEDEDET Uram , Jézus. A Názáreti Jézus nevében hallgass meg engen Atyám , Istenem! Ámen.


Ezt akartam megírni , nektek , hogy meglássátok mekkora a különbség az emberi elme által elkpézelt " élet " és az elmén túl lakozó ÖRÖK ÉLET között. Az első az emberi tapasztalatok alapján kigondolt értékrend , míg a második , az hogy Jézus a saját ÉLETÉNÉL is többre tartotta a TE - Ti életeteket , ez TÉNY!!!


Isten áldjon minden embert a Földön , Jézus szeretetével elköszönök , s ha valaki írni kíván , írjon bátran.

Szeretettel : elragadott.

jezustan@freemail.hu

INGYEN KÖNYV MINDENKINEK AKIT ÉRDEKEL AZ IGAZI ÉLETE ÉRTELME!!!! SOS megy a neten , csak írjál - írjatok!!!!!

molnár nikolett 2008.12.05. 14:43:09

cyasztok bp 11 ker 13 éves vagyok én már nem birom tovább meg akarok halni kérlek segisen valaki:(

halen · http://eletertelme.blog.hu 2008.12.06. 01:53:13

m.n.: ha adsz egy elérhetőséget, szívesen segítünk..

Zsola 2008.12.09. 17:34:06

Szerintem az életnek valójában semmi értelme. Az amit értelemnek nevezünk azok csak bizonyos érzések, amikért bármit megtennénk. De ha félrerakjuk őket egy kicsit, máris értelmét veszti az élet. Sajnos én is elég taccson vagyok. Próbálok célokat kreálni magamnak, de nincs motiváció, ami akaraterőt adna. Azzal biztatom magam, hogy egyszer kopp máskor hopp. Azon vagyok, hogy összeszedjem magam, hogy majd megtudjam ragadni a hoppot. A halálra már szabályosan vágyom. De ha meghalsz akkor . vége. Nincs tovább. Így meg legalább van valami, ami lehet eeeeegyszer még jó lesz.

porsi 2008.12.18. 08:10:08

Én tegnap veszítettem el az édesanyámat. Kedden adták ki a pszichiátriáról és szerdán kiugrott a 8. emeletről.
Nem tudjuk elhinni. Megesküdött, hogy nem teszi meg!!!
Itt vagyok terhesen, januárban jön az unoka és már ez sem érdekelte.
Imádkozom mindenkiért, aki ilyen betegséggel küszködik. Kérlek legyetek erősek!!!! Ne adjátok fel!!!
Egy összeroppant és tanácstalan kismama!!!!!

cickafark 2008.12.24. 14:55:10

Én azért akarok meghalni, mert itt a földön nincs feltétel nélküli szeretet és ezt el lehet viselni, de én nem akarom. Persze van erre más megoldás is, sok a lehetőség és opció. Ha az ember rájön, tulajdonképpen miért is akar meghalni, akkor megoldhatja máshogy is.

lowláma 2009.01.25. 17:06:46

dejót fingottam XD jó a szaga

lowláma 2009.01.25. 17:07:26

hopsz még1-et XDDDDDDDDDDDDDDDD

lowláma 2009.01.25. 17:13:18

az élet egy nagy rakás szar:S
mi értelme? hmm?

segitő 2009.02.16. 04:49:52

Tisztelt

halen

eletertelme.blog.hu 2008.12.06. 01:53:13
m.n.: ha adsz egy elérhetőséget, szívesen segítünk..

-----------------------
Kérdésem a következő
tudtak segiteni?
Molnár Nikolett -nek?

fontos lenne nagyon elgondolkodtam
és ilyen fiatalon szegeny

meg lehetne tudni esetleg akár hivatalosan
legálisan az adatokat ez nem titok szerintem

hogy mi tortent vele segitseget ker
akkor akar a rendőrségről elmenni oda a lakásra hisz még kiskorú is

es nev alapjan meglehet kapni

Molnár Nikolett 11 Kerulet
Budapesten es 13 eves

nev alapjan keressék -

a Kiskoruak vedelmet kapnak

ha nev alapjan megkapjak ez fontos nagyon fontos szerintem

örvendenek ha informaciot adna hogy sikerult-e

Tisztelettel
Egy jó szivű ember


molnár nikolett 2008.12.05. 14:43:09
cyasztok bp 11 ker 13 éves vagyok én már nem birom tovább meg akarok halni kérlek segisen valaki:(

segitő 2009.02.16. 04:51:58

@halen:

Kérdésem a következő
tudtak segiteni?
Molnár Nikolett -nek?

segitő 2009.02.16. 04:53:51

@molnár nikolett:


molnár nikolett 2008.12.05. 14:43:09
cyasztok bp 11 ker 13 éves vagyok én már nem birom tovább meg akarok halni kérlek segisen valaki:(


halen · eletertelme.blog.hu 2008.12.06. 01:53:13
m.n.: ha adsz egy elérhetőséget, szívesen segítünk..

segitő 2009.02.16. 05:07:43

Ne legyen senki öngyilkos!!!!!!!!

el kell halasztani a gondolatokat más napra

én is igy vagyok minden nap

amikor arra gondolok milyen lenne nem létezni
másnapra terelem , és igy az ember soha nem tudja megtenni

ez nagyon fontos minden nap a másik napra
1 napot örökké kibir az ember

ne adjátok fel !!!!!!!!!!!

NE ADJÁTOK FEL SOHA

inkább kell segiteni másokon
mert az tud igazán tiszta szivből segiteni

aki el akarja dobni az életet mert ugy érez
,és ugy érzi már felesleges az élete számára

mert például szerelmes
mint én is szerelmes vagyok de nagyon
és minden nap meg akarnék halni
mert nem birom elviselni hogy adott okok miatt nem is beszélhetek vele pedig nagyon szeretem

és lehet ő is szeret
de maga az a tény hogy en nem beszélhetek vele , es nem lehetek, nem élhetek a lánnyal az is elég hogy többet ne is kelljek fel soha
sokszor azt szeretném hogy ne ébredjek fel

mégis felébredek , az egész élet egy álom
egy idő utazás


annak lehet nagyon jó szive attól aki meg akar halni , csak nem tudja hova fusson el

sok rossz ember miatt kerülhet az ember olyan kilátástalan helyzetbe hogy megtenné
de nem szabad megtenni
inkább el kell akár költözni más városba
vagy más településre

másik faluba es uj életet lehet kezdeni!!!!!!


es pont azért érti meg és másokon tud és akar segiteni akik ilyen helyzetben vannak tud rajtuk segiteni

akár anyagilag is
ha lenne lehetőség ilyenre
szerintem sokakon lehetne segiteni
egyik jo ember a másik jo emberen
ugy ahogy aki tud

mind sokszor az árviz károsultakon
es más helyzetekben is
mert az ember akkor keseredik el
amikor mindenét elveszti

és megijed

Tisztelettel
Egy jó szivű ember

Zsufka 2009.03.03. 22:01:58

évek óta ez jár a fejemben, többször voltam már hogy megteszem ésaz utolso pillanatokba visszalépek. Gyáva vagyok.
hivjak fel a baratokat? nincsenek barátaim. aki látja mi van velem csakazt modja hogytönkre teszem a körülöttem élök életét. én nem akarok mást csak megszünni létezni és valami oknál fogva mindig az üres lakásban egy sarokban találom magam összekuporodva, sirva. életre vagyok itélve pedig az életemnek semmi értelme sincs. s még csak 30 vagyok

én...a senki :\"( 2009.04.14. 10:31:35

végig olvastam az egészet..sztem egy óriási baromság! az élet xar...bele kell törödni..de ez egyeseknek nem megy..úgy mint nekem se! mostanában nagyon sokszor gondolkozok az öngyilkoságon...de közben félek is ettöl! több tesztet is megcsináltam a neten és mindegyik eredmény az lett hogy súlyos depresszióm van..de dokihoz nem fogok menni..már elnézést de a dokik sztem egy kalap xar-t se érnek! és nem tom mi értelme élnem ha szinte minden egyes napon a földön fekszek és sírok miközben a falat bámulom!! hát sztem ez nem normális! már 1 éve fojamatosan ezt csinálom! de az is közbejácchat hogy 1 éve halt meg a barátom :"( sza nem sok értelme így az életemnek....belegondoltam most egyáltalán nincs MINEK vagy KINEK élnem! hát ez wan...de nem sokáig fogom ezt már birni! egyszer csak azon kapom magam hogy a kocsi alatt fekszek..és csak remélni tudom hogy nem élem túl! és én ebben a szent pillanatban megtenném de a tény hogy NAGYON FÉLEK.Tiszta szánalams vagyok...

halen · http://eletertelme.blog.hu 2009.04.14. 17:56:30

Nem vagy szánalmas, csak ember, és igen, az élet tud xar lenni. Hidd el, segítség van, de ahhoz neked is tenni kell valamit.

én...a senki :"( 2009.04.15. 13:27:01

attól félek én már mindent megtettem...az egész jövöm gyökerestül el van cseszve...ennyih a történet :"(

halen · http://eletertelme.blog.hu 2009.04.19. 14:03:43

FONTOS!

Ha valaki tud olyan honlapról, telefonszámról, ahol öngyilkosság erős gyanúját lehet jelenteni, kérem írja meg.

adblogger 2009.04.25. 03:49:22

@én...a senki :"(:

Gondolkodj el azon, hogy mit szeretsz igazán csinálni? utazi? sportolni? akármi ... és csináld, na hasonlítsd magad másokhoz, ne akarj megfelelni elvárásoknak. Csináld azt amit szeretsz! Első lépésként dobd ki a tévédet, hidd el h. megváltozik a az életed, jobbra...

Alex69EVO 2009.06.16. 00:00:31

Helló!
Én soha nem tudnám életemet kioltani, de a gondolattal szinte minden nap eljátszom.
A problémám, hogy itt állok 18 évesen és egyszerűen még nem volt semmiféle kapcsolatom.
Egyszerűen nem bírom idegileg, de ezt nem mutatom a külvilág felé, pedig lelkileg nagyon magam alatt vagyok:(
Elvagyok keseredve, pedig nem érzem magam annyira rondának, se hülyének, nem cigizek, nem drogozok, inni is ritkán...
Nagyon sok lány van körülöttem, nap mint nap látom őket, mindegyik szeret, de barátként kezel...
"legyünk barátok" effektus
már nem merek kezdeményezni, mert félek az elutasítástól..
már szinte belefáradtam az egészbe és nem tudom mit tegyek, öngyilkosságot nem akarok elkövetni, de már egyre többször úgy érzem h engem senki nem szeret, pedig ezt én is tudom hogy nem így van..
nagyon furcsa érzés ez és elkeserítő
most jobban érzem magam, hogy ezt leírhattam, de tudom hogy holnap egy újabb nehéz nap vár rám...:(

midegyazneked 2009.06.21. 19:06:22

hali,
14 eves vaok, beteg...(nem megfazas)

Valaki mondjon mar 3 jo ervet, hogy miert erdemes meg eljek v kiugrok a 10ik emeletrol...

halen · http://eletertelme.blog.hu 2009.06.22. 10:21:16

@midegyazneked: 1 jó érvem van: 1 életünk van. Meg kell tisztelni ezt az egy életet azáltal, hogy bízunk a szebb jövőben. reménykedünk a gyógyulásban. Gyógyulást + kitartást!

DarkAngels 2009.06.24. 23:50:46

itt nem lehet 3 jó érvet mondani.ezt magadtól kell tudnod. de gondolj bele milyen rossz lesz majd a szereteidnek,rokonoknak,barátoknak..stb. akkor gondolj bele: oké, most elhatározod h kiugrasz a 10.-ről, milesz ha túléled?! lebénulhatsz örök életedre, és akkor +1 rossz pont a jövödre nézve. sajnos most csak ennyit tok mondani :/....amúgy meg nekem is van olyan pillanatom mikor elhatározom h megölöm magam, de mindig eszembe jut h milesz ha túlélem?! és ha késöbb visszagondolok h 1 órája öngyilkos akartam lenni akkor mindig azt mondom h jó h nem tettem meg! mer történie kellett valamilyen jó dolognak h azt mondhassam 'jó h nem tettem meg'!...am meg mikor az öngyilkosságon gondolkodok akkor mindig elvonulok berakok valami szomorú számot és órákig tudok bőgni..és ilyenkor csak erősődik bennem az h megölöm magam, de utána visszont sokkal jobb kedvem lesz! nálam már ez nagyon rég így megy. aztán kitudja, lehet lesz egy olyan pillanat mikor tényleg megteszem, mostis azt mondom h remélem nem. de lehet h akkor majd máshogy fogok gondolkodni és nem fog semmi édekelni. ezt sajnos nem tudhatom előre. na de ezt nem azér írtam le h biztassalak!

DarkAngels 2009.06.24. 23:56:10

próbálj meg a rosszabb napokban,órákban..mindig csak a jóra gondolni. és tudom h nehéz mer nekem se megy könnyen. amúgy meg nehogy azt hidd h okoskodni akarok mer nem vok nálad idősebb se fiatalabb, én is 14 vok.

Terrorkecske 2.0 2009.07.01. 01:20:02

Sziasztok.

Amit most mondok,még friss élmény. Nem tudok választ adni az élet értelmére, azt viszont tudom,hogy az öngyilkosság sokszor tönkreteheti azokat akikre nem gondolnád h tönkreteszi. A történetem nem olyan régre nyúlik vissza. Pont 3-4 hete esett meg, hogy a munkahelyemen bejelentették h már nem tudnak alkalmazni,mert nincs rá anyagi keret. A dolog lesújtó volt,hisz jól kerestem,de ennek hatalmas része arra ment el,hogy a szüleim adósságait segítettem fizetni,h ne kerüljenek utcára. Az anyám 2 éve,mikor megkaptam ezt az állást,rögtön lelécelt a szeretőjéhez, és minden rám hárult,anyagilag is. Apámmal sosem voltunk olyan jó viszonyba, ő is csak akkor lett rám büszke mikor el kezdtem dolgozni,azelött csak azt hallgattam h úgyse lessz belőled semmi. Ennek ellenére éreztem annyi felelősséget h ottmaradok. Azt hogy anyám a szeretőjéhez ment,csak én tudtam,apám mást hitt. Nem mondhattam el,mert tudtam h megölné magát,de közben ott volt a lelkiismeret furdalás,hogy hazudok neki...
Most pedig kirúgtak,mikor a cégnek vannak megrendelései,és nélkülem nem megy,az üzletkötő mondta. Ott álltam úgy hogy hazudtak nekem. Ekkor jött a második csapás.
Egy hétre rá közölte a barátnőm velem,h bár nagyon szeret,de elmúlt a szerelem,és nem tudja miért,de úgy érzi h jobb lenne ha szakítanánk,mert én csak szenvednék,hisz én nagyon szeretem.
Idén februárban ismertem meg, olyan volt mintha álmaim nőjével találkoztam volna,6 éve nem kapott nő tőlem verset, de érte még ezt is megtettem,hatalmas szerelembe estem iránta. És mégis vége lett. Ő is elismerte hogy ez hiba,de nem tudta megmagyarázni hol a gond, láttam hogy fáj neki. Elbúcsúztunk, és kért h ne tegyek hülyeséget,tudta h az életet jelenti számomra, hisz tényleg csak ő tartotta a reményt bennem,mivel mielőtt megismertem már készültem elmenni.
Megígértem neki h nem teszem,majd elbúcsúztunk, és én összeomlottam. Felvágtam az ereim. De nem eléggé,mert megtaláltak,mentő jött értem,pszichiátriára kerültem,majd kiengedtek. Én pedig csak magamra gondoltam. Hogy olcsó sablondumával etet,hogy miért nem tud egy nő se szeretni engem pár hónapnál tovább,mikor én mindent,tényleg mindent megadok nekik. Figyelmet,törődést,szeretet. Akkor miért? Miért mondja h ilyen jó pasija nem volt,de mégse tudja miért teszi. Irracionális volt az egész. Kijöttem a pszichiátriáról,ahonnan úgy engedtek el,h a pszichiátert is átvertem,alkoholra fogtam mindent,és hogy megbántam. Hazamentem,mintha mi se történt volna. Otthon már mindenki túl volt látszólag a dolgon,senki se akart beszélni róla,csak figyelmesebbek voltak velem mint szoktak. Én pedig flegmán konstatáltam,tényleg nem kellek senkinek. Azt viszont már akkor éreztem,mikor a volt barátnőm hívott, baj van. Ő tényleg aggódott. Naponta hívott hogy minden rendben e, én pedig azt mondtam amit hallani akart,mert gondoltam csak a lelkiismeretét akarja nyugtatni,aztán ha nyugi van,leszar. Folytattam az önpusztítást. Elmentem bulizni,úgy ahogy eddig,hiába kérlelt h nem kéne egy napra rá,miután megöltem magam. Elmentem. Utána mindig amikor beszéltünk faggattam. Miért? Miért nem lehet megoldást találni,miért döntött helyettem,miért akkor lett vége amikor jó volt? Nem tudtam megérteni. És napi szinten berúgás jött. Közben a legjobb haverom,miután én szerettem volna beszélni vkivel, a második beszélgetős alkalomnál kijelentette,hogy legyek már túl a dolgon, mert nagyon unja az én folytonos panaszkodásom. No hiszen,én a szakítása után fél évig kéthetente szedtem össze a padlóra zuhant lelkét,zokszó nélkül. Ennél a pontnál úgy éreztem már semmi sincs. Az öngyilkosság után 4 nappal minden volt amilyen előtte. Senkit nem érdekelt h én valószínűleg elég rossz állapotban lehetek agyilag. De nem akartam ismételni. Inkább ivás minden nap. Majd egy igazi önpusztító maraton péntektől. 68 órát talpon töltöttem,ebből 44-et így vagy úgy bulizva. Mértéktelen mód pusztítva magam,ahogy csak lehet. Aztán a hétfő,kedd a földi pokol,a teljes üresség. Egy pár órája beszéltem az exemmel. Beszéltünk a buliról is, ő pedig tehetetlenül közölte h nem érti miért jó tönkretennem magam. Én pedig csak ismételtem magam,hogy három hét alatt kiderült,se munkám,se családom,se barátok,se semmi. Minden tönkrement. Ám ekkor már éreztem odaát se minden ok. Rákérdeztem,s kibukott belőle,az hogy meg akartam halni,minden megváltoztatott benne. Úgy érzi tönkretett engem és minden rossz lett. És ekkor világosultam meg. Kértem hogy bocsássa meg, mert akkor értettem meg,hogy mind követünk el hibát,de nem ez a válasz rá,amit csináltam. Most éreztem rá,hogy bár hibát követett el,és nem jó amit velem tett,hogy esélyt se adott hogy tegyünk és keressünk valami megoldást valami olyannak a megmentéséért ami jó, mégsem keltet volna így tennem. És most éreztem át,amit ő élt át az öngy. kísérletem alatt. Most én félek h mi van ha megteszi. Hogy mi lesz ha innentől ő teszi majd tönkre magát,mert egész életében vádolja majd magát. Itt kell szembenéznem azzal hogy az életet gyűlölöm,és mindig csak rosszul jártam,és most még szégyenben kell élnem,és én tettem tönkre az életét,és most már végképp nem ölhetem meg magam,vagy folytathatom az önpusztítást. Így élni pedig már a lehető legrosszabb.

Miért is mondtam el? Mert el van bagatellizálva az a szó hogy depresszió. 8 éve még gimnáziumban kezdődött,és minden egyes csalódásnál csak fokozódott a dolog. A céltalanság érzése pedig az alkoholhoz vezetett. De persze csak hétvégéken,de akkor amennyit csak lehetett. Aztán idővel megint fel próbáltam állni, sok célt,új hobbikat kerestem,de nem lettem boldog tőlük,mert minden erőmmel mindenben egyszerre akartam jó leni. Telt az idő,munkába elfoglaltságokba temettem magam hétköznap,aztán megint jött a céltalanság,mert kiégtem.Hétvégéken pedig szórakozás címén önpusztítottam minden lehetséges módon. Ez ment egy évig,de igazából bár nem csúsztam le, ebből is elegem lett,de mégsem tudtam mit tegyek,hisz tudtam ha hétvégén maradok otthon borzasztó lesz,mert csak a céltalanság van. Végül is láthatjuk hová jutott el a dolog. Most már el kéne mennem kezeltetni talán magam,de már nem merem,se nem akarom,és nincs is aki elvigyen.
Az egész életem csak pechekből állt,bármit is tettem,és ez alatt tényleg tettről és nem reménykedésről beszélek,mindig csak csalódtam,és padlóra küldtek. Én adtam mindenkinek,és semmit nem kaptam. Végül egyszer engedtem meg magamnak h önző legyek, és most itt állok úgy hogy meg nem hallhatok,élni pedig nem tudok. Mit tehetek? Le kell ülnöm vele beszélni? Elmondani és megértetni vele hogy nem ő tehet arról h én nekem ennyit jelent? Valószínűleg ezt teszem,és megmondom h felejtsen el,mert túl sok fájdalmat okoztam már eddig,és én se viselném el,ha látnám évek múlva mással. És reménykedem h mikor újra megteszem már nem fog róla tudni senki.Csak azt nem tudom hogyan. Nem érzek erőt ahhoz hogy talpon maradjak,de azt se akarom h végignézze a menetelésem a halálba,mert nincs meg az erő bennem hogy semmiért küzdjek,és ál-célokat találjak. Nem tehet róla hogy egy apró hibát nem a megfelelő embernél követte el. Ezért csak azt mondom,hogy ha tényleg tudod h nem hiányoznál senkinek,és nem teszed senkinek az életét tönkre,csak akkor gondolkozz ilyenen. De adj még egy esélyt,és menj orvoshoz,segítsenek,ne járj úgy mint én.

midegyazneked 2009.07.16. 12:01:09

Én nem teszek tönkre senkit azzal h kiugrok a tizedikről...Nem fogok hiányozni senkinek...Barátaim nincsenek,rokonaim meg leszarnak(olyan uncsim is van akit mág nem is láttam)

segitő 2009.07.29. 20:07:55

@midegyazneked:

midegyazneked 2009.06.21. 19:06:22
hali,
14 eves vaok, beteg...(nem megfazas)

Valaki mondjon mar 3 jo ervet, hogy miert erdemes meg eljek v kiugrok a 10ik emeletrol..

midegyazneked 2009.07.16. 12:01:09
Én nem teszek tönkre senkit azzal h kiugrok a tizedikről...Nem fogok hiányozni senkinek...Barátaim nincsenek,rokonaim meg leszarnak(olyan uncsim is van akit mág nem is láttam)


lany vagy? vagy fiu?

itt az a fontos

örökké keress valamit
ami jo neked

ha van interneted akkor vannak chat -ek
ahol mindent eltudsz beszélni
és minden nap találsz uj barátokat akik megértenek

érdemes elgondolkodni
minden ember ki kell birjon mindent

ugy ahogy Jézus is mindent kibirt
az ő példáját kell követni szép csendesen
eljön Jézus ujra aki hisz a Jó Istenben az tudja és olvassa a Bibliát ami az Isten szent szava


erről van szó

www.biblia.hu remélem nem veszik reklámnak
ott van az igazság a Bibliába

mindenkit kell szeretni

még ha nem is szeretnek

segitő 2009.07.29. 20:18:26

@midegyazneked:

Hiszel a Jó Istenben?

Istennek terve van minden egyes emberrel

mindenki beteg hidd el , mindenki beteg lesz idővel

valamint minden mullandó
bele kell gondolni aki most pl fiatal 20 éves

50 -60 év mulva már
70- 80 éves lesz

tehetetlen , beteg
Isten segitségére van szüksége minden embernek

aki keresi a Jó Istent megtalálja

Jó Isten legyen veletek

probára vagyunk téve ebben az életben
ezért nehéz és kinlodás mindenkinek

előbb utobb meghalunk tehát várjuk amit az Isten akar tőlünk

de le van irva János Jelenése könyvébe
utolsó fejezetbe

www.biblia.hu
János Jelenése könyvébe
olvasd el bátran

hogy eljön ujra Jézus
fehér lovon , bárány felhőkben

Jézus hajrá gyere el ujra !!!!!!!!!
Isten létezik és Jézus is!!!!!!

Jézus a megváltó meggyogyitott mindenkit
ezután is meggyogyitja az embereket
egy SZENT EMBER JÉZUS

aki elveszi minden ember bünét de aki megérdemli és hisz Jézusban és Istenben

szin tiszta igazságot irtam le
tiszta szivemből

nyugalmat türelmet, amig eljön Jézus
és mindenki Boldog lesz

midegyazneked 2009.08.16. 11:53:46

@segitő: Fiu vagyok es nem hiszek Istenben. Minden napom ugy telik el , hogy reggel varom az estet es este meg a reggelt...Minden nap utan orulok, hogy eltelt valahogy...
Nem lenne egyszerubb kiugrani a tizedikrol, mint megvarni amig meghalok az oregseg miatt?

AnyMary 2009.08.20. 17:16:43

Mi az élet értelme?
Miért akarunk mindent megmagyarázni?
Az életnek nincs értelme.Mint ahogy annak sincs, hogy gyerekek halnal meg, nap mint nap.
Annak mi értelme?Mikor olyat hallok, hogy 3 éves gyerek meghal rákban, nem tudom megérteni.Nem tudom megérteni, mert nincs értelme.Ha lenne Isten ilyet nem akarhatna? Ilyet ember nem akarhat, nemhogy Isten!

"mindegyazneked" üzenem:sokan (koztük én is) örülnének, ha öregségben halnának meg.

Életünket megprobáljuk iranyitani, egyesek több, mások kevesebb sikerrel.Van akinek sikerul, és vagyunk akiket nem kimél a "sors".


Pár napja voltam egy két gyermekes anya temetesén, mellrák. A szivem hasadt meg attól ahogy az a két gyerek sirt, inkabb sirva szenvedett.Anyukkal egyszerre bennük is meghalt valami.
Meghalt bennük a hit.

Ilyenkor kezdünk elgondolkodni az öngyilkosságon, mikor szembesülünk azzal, hogy az élet milyen igazságtalan.A rossz nem kapja meg büntetését, és a jó sem nyeri el méltó jutalmát.
Vannak a hülye dumak, hogy a lélek tovabb él. Akkor csak tovabb szenvedne a Földön átéltek miatt. Mert azt mondják, hogy ami nem öl meg, az erősebbé tesz. Nem tudom, ki hogy van ezzel, de én minden élettől kapott pofontól, egyre gyengebb leszek, belefáradok küzdeni.
Öngyilkos már nem leszek, mert már meghaltam. Meghaltam mikor megszültem a kislányom. Már nem magamért élek, már nem vagyok önző, már nem is "én" vagyok. Állandóan aggodom, óvni szeretném ettől a rossz világtól.Olyan ártatlan, és olyan tehetetlennek érzem magam.Az élet már megmutatta kegyetlen oldalát, még egy csapást már nem tudnék elviselni.
Annyi érzelem kavarog bennem, amivel nem tudom mit kezdjek, egyszerüen túl sok. Fáj a rossz gyermekkor, amitől nem lehet szabadulni. Ha szenvedő gyereket latok, vagy csak hallok rólla, én is újra szenvedek,én igazából tudom mit érez, még mindig érzem.
Pedig nagyon életerős és öntudatos gyerek voltam, alig vártam, hgy felnöjjek és saját kezembe vegyem életem irányitását,egyetemre iratkoztam, önerőböl, ösztöndijjal, lediplomáztam. Van állásom. Van párom. Van lakashitelem. Megvan "mindenem".És mégsincs semmim.
Ha lehetne egy kivanságom, akkor azt kérném, hogy este mikor lefekszem, tudjam hogy lesz holnap.

AnyMary 2009.08.20. 17:54:25

Apropo, halottam egy olyan gyerekről, aki karácsonyra egy liter tejet kért.

segitő 2009.10.08. 22:36:09

midegyazneked 2009.08.16. 11:53:46
@segitő: Fiu vagyok es nem hiszek Istenben. Minden napom ugy telik el , hogy reggel varom az estet es este meg a reggelt...Minden nap utan orulok, hogy eltelt valahogy...
Nem lenne egyszerubb kiugrani a tizedikrol, mint megvarni amig meghalok az oregseg miatt?

ki kell várni az öregedést az a természet rendje
Öngyilkosság az nagy bün
hogy nem hiszel Istenben....mit mondjak erre

minden normális ember hisz Istenben
aki értelmes okos látja hogy létezik Isten

egyetlen Példa ami konkrét
a Föld olyan pontosan meg van teremtve
hogy azt csak egy Isten tudta megteremteni
akkor mit mind kételkedtek az Isten létezésében

azt hiszitek emberek teremtették a földet? emiatt vagytok buták de nagyon buták

Darwinnal együtt mert már az evolucios elmélet is be van bizonyitva hogy nem is lehetett mert olyan fajok vannak amelyek nem kapcsolodnak egymáshoz
és hogyha az ember most is ugy van
miért nem a majombol lesz? miért állt volna le a fejlődés?

azért mert az a bizonyság mindent Isten teremtett mindent ne magyárazzatok már ki

általába irtam ezt mindenkinek aki nem hisz Istenben.

segitő 2009.10.08. 22:37:53

@midegyazneked:

segitő 2009.10.08. 22:36:09
midegyazneked 2009.08.16. 11:53:46
@segitő: Fiu vagyok es nem hiszek Istenben. Minden napom ugy telik el , hogy reggel varom az estet es este meg a reggelt...Minden nap utan orulok, hogy eltelt valahogy...
Nem lenne egyszerubb kiugrani a tizedikrol, mint megvarni amig meghalok az oregseg miatt?

ki kell várni az öregedést az a természet rendje
Öngyilkosság az nagy bün
hogy nem hiszel Istenben....mit mondjak erre

minden normális ember hisz Istenben
aki értelmes okos látja hogy létezik Isten

egyetlen Példa ami konkrét
a Föld olyan pontosan meg van teremtve
hogy azt csak egy Isten tudta megteremteni
akkor mit mind kételkedtek az Isten létezésében

azt hiszitek emberek teremtették a földet? emiatt vagytok buták de nagyon buták

Darwinnal együtt mert már az evolucios elmélet is be van bizonyitva hogy nem is lehetett mert olyan fajok vannak amelyek nem kapcsolodnak egymáshoz
és hogyha az ember most is ugy van
miért nem a majombol lesz? miért állt volna le a fejlődés?

azért mert az a bizonyság mindent Isten teremtett mindent ne magyárazzatok már ki

általába irtam ezt mindenkinek aki nem hisz Istenben.

segitő 2009.10.08. 22:56:04

@AnyMary:

Szia
de csalodást kell okoznom azzal ha leirom Isten létezik és igen tud róla hogy mindenki meghal
mert az Istentől van a büntetés

kis gyerekek igen ugy van
sajnálni kell lehet is
de Isten ha igy akarja kell engedelmeskedni

és nem szabad Isten törvénye ellen szolni
rá se szabad gondolni hogy valami nem lenne helyes amit meghagy hátra hagy az embernek Isten

a Biblia sokmindent leir hogyan van
Minden egyes dolog Isten akarata
az is hogy meghalunk

megöregedünk de gondoljunk bele lehet akár baleset is , betegség is

Ilyent ir a Biblia : Isten mondja ha a jot elfogadjuk miért nem fogadjuk el a rosszat is

-----------------

mert az Élet ajándéka is tőle van
jogában áll neki hogy el is vegye
valamint konkrétabban hagyja hogy a dolgok ugy történjenek ahogy történnek

most azt megmagyarázni hogy miért igy?
Ádám és Éva bünbe esése után

mostanig mindenki meghal tehát akkor a Biblia csak igaz ? nem?
erről van szo

az ember el tudja igaz gyogyszeres kezeléssel is halasztani a halált de kérdésem az hogy nem éri utol az embert?

erre válaszolok is de igen utol is éri
bármilyen gyogyszeres kezelést lehet adni valakinek ha egyszer meghalunk mind

ez van

Isten erre azt mondja a Bibliában
hogy nem gyönyörködik az ember halálában
hanem az ember TÉRJEN MEG

-------------------------------
Természetesen van az életnek célja
amelyet az ember elveszitett a Paradicsom-ot
a Biblia irja ujra lesz teremtve minden

Uj ég és Uj főld lesz ujra

de akkor ott a gonoszság az ördög nem lesz
ugy amint most van a földön emiatt nincs is rend csak káosz van mindenhol

rossz emberekkel tele van a világ mindent hagy az Isten de csak egy bizonyos pontig
amely dátumot Ő tud csak

és akkor ujra eljőn Jézus is
és a Jo Isten is

el fog mindenkit itélni a cselekedetei
szerint
minden egyes embert

kicsit és nagyot
szabadot és fogjot minden le van irva a
Bibliában

www.Biblia.hu oldalon

a János Jelenése Könyve az a legfontosabb
mert a mostani napokra van az irva

a Biblia Isten ihletése alapján lett leirva

tehát amit leirtak minden Isten utasitása !!!!

Istennek csak a jo emberekre van szüksége
mindent amit cselekszünk mindenről tud a Mindenhato Szent Isten

ott nem lesz olyan ember aki rossz volt az élete folyamán rossz dolgokat művelt csak és nem tért meg

azt nem veszi figyelembe az Isten és elpusztitja a rosszakat , nem én mondom hanem az Isten

igen most a jok is rosszak is meghalnak
de feltámadnak a jok is a rossz emberek is

lesz aki az örök életre támad fel
az Itéletnapkor pedig mindenki meg lesz itélve a cselekedetei szerint
ugy hogy a rosszak elpusztulnak - ez van

Ámen - amely azt jelenti : UGY LEGYEN!!!

segitő 2009.10.08. 23:12:27

@AnyMary:

idézem

''A rossz nem kapja meg büntetését, és a jó sem nyeri el méltó jutalmát.

AnyMary: de megkapja mindenki amit érdemel

okos vagy értelmes érdemes lenne elolvasd a
Bibliai történeteket amelyek nem
akármilyen történetek hanem

a Tudosok Tudományok alá támasztják

egy konkrét dolog
rá kérdezek mi az hogy 2009 et irunk
nem pont akkor született Jézus?

emiatt is az egész történelem a teremtéstől
kezdve le van irva a Bibliába

Mozes könyve , egész a napjainkig be van bizonyitva szilárd alapokon áll

sokminden van egyet irok csak le

annak idején Sodoma és Gomora
városokat elpusztitotta az Isten annyira bünösök voltak az emberek

volt egy ember aki hitt Istenben
Loth ,
Loth és a felesége

kivezette az a városból

csak egy dolgott hagyott hátra
amikor pusztitja el ne nézzenek hátra

Loth -nak a felesége hátra nézett
és meghalt

tehát konkrét esemenyek vannak a Bibliában
érdemes elolvasni

hogy Isten amit parancsol és az emberek nem tartják be ott nem viccel az Isten
nem viccel a Biblia

hanem konkrét és komoly dolgok vannak leirva

a tiszta igazság

Isten azt mondja aki keres engem megtalál
vagyis aki keresi az Istent az megtalálja

1 évig ne lenne termés akkor ilyednének meg az emberek

igaz milyen Gazdasági világ válság van

de ha az Isten nem gondoskodna
élelemről mindenki éhen halna

ha nagy szárazság lenne mindenhol

de lesz nyomoruságos idő irja a Biblia
majd ugy jön el a Világ Vége
de ennek a gonosz világnak lesz vége

és ujra lesz teremtve minden
Ámen

gyere el Jo Isten mindenkihez adjál hitet és szeretetet ,kitartást , boldogságot

bármilyen nehéz is legyen mindent kibirunk
Isten tisztelünk téged Jo Isten

gyere el minél hamarabb vagyis amikor kész van a világ arra hogy megitéld

Ámen

segitő 2009.10.08. 23:17:17

AnyMary:

Loth ,
Loth és a felesége

Sodoma és Gomora
én amit tudok és ahogy tudom
a Holt tenger nél lehetett

nézzél te is utánna , mert sová vált Loth-nak is a felesége

és akkor a 2 várost Sodoma és Gomorát

elpusztitotta
minden elpusztult nem az a helye pontosan?

azért mert nagyon sos a Holt tenger
utánna kell nézni

Tudosokat megkérdezni
Régészeket

akkor elhiheti mindenki hogy a Biblia
konkrét dolgokon alapszik

Isten legyen veletek

--
gyere el Jo Isten mindenkihez adjál hitet és szeretetet ,kitartást , boldogságot

bármilyen nehéz is legyen mindent kibirunk
Isten tisztelünk téged Jo Isten

gyere el minél hamarabb vagyis amikor kész van a világ arra hogy megitéld

Ámen - Ugy legyen!!!!

midegyazneked 2009.10.14. 16:47:02

@segitő: Én ezeket már mind hallottam, csak nem hiszem el.
HA van Isten, az azt jelenti, hogy Ő teremtett betegnek... Tudom, hogy jön a válasz, hogy Isten nem akarta, hogy az emberek megbetegedjenek, meghaljanak, de ha Isten olyan hatalmas, miért nem változtat ezen? CSAK 1 szavába kerülne, hogy meggyogyuljak...
Mindig szerettem a hangyákat szivatni, kínozni. Isten is ezt teszi velünk, azért teremtett, mert unatkozott...-a te elméleted szerint.

Lehet, hogy amit te mondassz az mind igaz. De engem ez nem érdekel. Ilyen Isten nekem nem kell!
Inkább megpróbálom másképpen megmagyarázni az élet keletkezését, értelmét:
1-az Istenes verzió
2-a világ csak véletlen alakult ki
A második szerint az életnek egyáltalán nincs értelme, bármit teszünk értelmetlen.
Az elsővel nekem van bajom.
=>Számomra nincs értelme az életnek. Bármikor kiugorhatok a tizedikről.

(Ha valaki tud egy 3ik verziót írjon.)

segitő 2009.10.21. 01:34:55

@midegyazneked:

Én ezeket már mind hallottam, csak nem hiszem el.

HA van Isten, az azt jelenti, hogy Ő teremtett betegnek...

nem nem

ne ugy fogd fel hogy betegnek teremtett
hanem hogy a gonoszság miatt van
hogy az ember nem lesz és nem lehet tökéletes

gondolj bele hogy csak 2 ember Ádám és Éva

volt bünős nem mi
de mindenki viseli az amit tettek Isten ellen
az áteredő bün

ők ha nem vétkeztek volna Isten ellen
akkor minden rendben lenne

arra gondolj hogy senki sem tőkéletes
én se és más se aki él

mindenki előbb utobb meghal
és gondold át engem is zavar
de csak addig amig Istenre gondolok
és igen Isten akarja hogy minden igy legyen

akkor igen tiszteletben tartom és nem ellenkezek egy percet se Istennel

amit akar Isten ugy hagyja, ha valaki beteg
meggyogyul utánna ugyis meghal

tehát nem azért irom jaj milyen jo betegnek lenni

hanem azért irom hogy mindenkinek nehéz
ha nem a mai nap , de a másik , harmadik nap

vagy akár évek mulva szembe kell nézzen hogy nem élhet örökké csak ha elfogadja az Isten létezését és engedelmeskedik Isten parancsolatainak.

tehát mindenki maga dönti el
és mindenki szenved emiatt

nem csak aki most beteg , hanem mindenki aki beteg lesz ezután

ennek okai sok félék lehetnek
több ezer betegség van , valamint
balesetek , auto balesetek stb

tehát ilyen szempontból én is elgondolkodom
hogy miért engedi a Jó Isten

ennek az a magyarázata ahogy érzem
az Isten mindent megmagyaráz

az Istent őt elhagyta az ember emiatt van
hogy akkor igen az Isten kiüldőzte a Paradicsomból az Éden kertből

és megmutatja az egész emberiségnek
hogy igenis aki nem tartja be a parancsolatát
az elpusztul meghal

és kinok között él a földön

addig amig ujra nem lesz teremtve minden
és előtte nem jelenik meg az Isten

hogy minden gonosz embert elpusztitson
igy irja a Biblia
és nem viccel a jó Isten

hanem igenis ugy van amiota megiratta a Bibliában

a proféciákat
és az Édenből valo kitiltást
azota minden ember nyomoruságban él

és ugy is hal meg ez nem egy kitalált dolog
hiszen mindenki meghal

pedig élünk , idővel meghalunk

a Biblia tud erre magyarázatot adni

mindennek van oka

ezt senki ne feledje el

az hogy az ember kiugrik az emeletről
mindenki megteheti

de a kérdés az hogy mit ér el vele az ember

mert az ördög sugja az embernek
áh nem mered megtenni

az ember meg ha depresszios fut és hamar megteszi szabaduljon meg bármi baja lesz

pedig tévedés mert ha az ember feladja
eldobja az életet akkor Istent hagyta el

és Isten is elhagyja az embert

legyen bármekkora a bánata az embernek
amig élet van madarak csicseregnek
a fa is él , élet van

ahogy mondtad a hangyák is mozognak

addig az ember ne adja fel

hiszen látszik hogy a kis hangyáktól
egészen az emberekig minden egyes rovar
emlős stb

teremtve van
egyszóval minden élőlény

tehát ez a helyzet hogy kell létezzen Isten

Isten szeretet senkinek nem akar rosszat

az emberek akik nem szeretik az Istent , nem hisznek benne

na azokat fogja elpusztitani az Isten

mert nem hisznek benne , és Jézusban sem
pedig a földre azért jött el Jézus

hogy elvegye az emberek bünét és akik ő benne hisznek Jézusban

azok megmenekülnek , és örök élet is létezik

mert az emberek ahogy élnek élhetnek tökéletesen Isten amikor ugy akarja

de előtte ezt a gonosz ördögi világot elpusztitja ez van megirva a Bibliában

nem én találtam ki

ujra eljön Jézus , és Isten is
akkor lesz amikor az Isten akarja
de nagyon közel van az az idő

a pontos időt csak a Jó Isten tudja
senki más még az ég angyalai sem
csak egyedül Isten aki mindenhato
mindent tud

nem fog elkésni , és nem is siet Isten
Isten szeretet , és amiatt nagyon türelmes

de nem szereti a gonosz embereket

ugyhogy mindenki aki megakarja találni az Istent
kell olvassa a Bibliát ott le van irva minden

és megtalálja aki keresi , és akarja

aki nem keresi , nem szereti Istent
nem hisz Istenben és Jézusban

az ugy járt hogy akkor az ördög bele beszélte
hogy nincs ,nem létezik Isten

és az embereket mind el akarja tériteni az ördög ugy magyarázza be biztos hogy milyen rossz az Isten hogy hagyja a beteg embereket

közbe hogy az emberek rosszak lettek mind az ördög műve

ugyhogy ne essenek bele az emberek ilyen csapdába hogy Isten nem szeret

de szeret Isten mindenkit
ne essetek tévedésbe hiszen élünk
és ha meg is halunk

akkor is amikor meg kell haljak Istent keresem
és elmondom hogy egy szép életet mutatott be
annak ellenére hogy tele van kinlodással
és betegséggel tudom nem az Isten miatt van
hanem az ember hagyta el az Isten parancsolatait

vissza térve hogy Ádám és Éva mit tett akoriban

most is pont mi is proba alatt vagyunk
az ördög célja hogy minél több embert pusztitson el Isten , ha nem szeretik , nem hisznek Istenbe az emberek akkor elpusztulnak
minden gonosz ember

tehát Ádám , és Éva amit tett
a mai napig is ugyanugy elhagyja aki nem jo ember az Istent

eldobják Isten parancsolatait
és nem hisznek Istenben

pedig mindent az Isten teremtett

mai napig ugy vannak , minden élőlény
állat , növény

emberek léteznek
akkor miért nem létezne Isten aki mindent teremtett

ezen kell elgondolkozni

segitő 2009.10.21. 01:51:47

segitő 2009.10.21. 01:34:55
@midegyazneked:

'' Én ezeket már mind hallottam, csak nem hiszem el.

HA van Isten, az azt jelenti, hogy Ő teremtett betegnek... ''

igy idézőjelbe teszem

tehát arra kell gondolni

Isten mindenhol ott van

ő létezik még akkor is ha az emberek
sokasága nem hisz benne

mert nem is mutatja magát az látja Isten
létezését aki nagyon okos

és ismeri a természetet ott van Isten

a természetben

nézz csak körül ujra tavasszal
amikor ujra pezsdűl az élet

a szomorú hideg tél után
milyen más a tavasz na ott van Isten jelenléte

pont igy kell elképzelni amikor Isten ujra eljön mert el fog jönni ujra

Jézus is és az Isten is

mindenkit elitél Isten a cselekedetek alapján

az elől nem lesz olyan hogy el tudna futni valaki

mindenki feltámad a jo ember is
és a gonosz ember is

a jo emberek megkapják a jutalmukat akik hittek Istenben és jot cselekedtek

és a rossz emberek akik feltámadnak
ők el lesznek itélve

teljesen elpusztitja az Isten
ez az igérete van a Bibliában

és mit gondolsz , mit gondoltok

nem fogja betartani? de igen be fogja tartani

ugyhogy amint megigérte

Ádámnak és Évának

hogy ha esznek a tiltott fa gyümölcséből

akkor meghalnak

ez be is következett és a mai napig is ugy van

minden nap , minden percben , másodpercben
meghal valaki

ugyanugy születik is
ez ami az Isten létezését bizonyitja

hogy mindent amit igért betartja a Jo Isten

élet létezik , születés is
akkor Isten is létezik

keressétek Istent ugy találjátok meg

keresni kell minden nap
minden másodpercben
percben rá kell gondolni

miért is élünk mi ha nem létezne a jo Isten

mi nem hiszem csak magunktól alakultunk

kell kacagjam aki ezt gondolja

mert ilyen mind az ember gondolkodása
nincs Isten

arra nem is lehet gondolni
csak hogy igen létezik egy Teremtő aki mindent , mindenkit teremtett

Isten szent
türelmes
Isten = szeretet

mindenkit probára tesz az Isten
hogy megtudja ki hogyan szereti az Istent

ez mindennek a jele

ezt tudom és emiatt mégjobban hiszek Istenben

Istenbe aki hisz az minden nap elgondolkodik

hogy mi miért van
Isten megmagyaráz mindent a Bibliában

Ámen
Ugy legyen

Isten add hogy mindenkinek hite legyen

távolitsd el a gonoszt az emberektől
és adj segitséget azoknak akik téged keresnek

drága Jo Isten vagy
te teremtettél mindent

köszönjük Istenünk

segitő 2009.10.21. 12:18:41

kell kacagjam aki ezt gondolja

mert ilyen mind az ember gondolkodása
nincs Isten

--------

vissza térve erre

ugy is gondoltam az ember gondolkodása milyen folyamat egészen

komplikált az agy műkődése is
miért gondolhatja azt az ember minden magátol
alakult ki

látszik megvagyunk teremtve
minden tudos elismeri

ugylátszik csak akik okosabbak azok hisznek Istenben mert csak ugy lehet hinni
ha elfogadod és látod nap mind nap
keresed Istent én is azt teszem
mindenhol kell érezd Isten jelenlétét.

az utcán , a mezőn , erdőben
menj sétálj az állatkertbe ha teheted
ez mind segit hogy Isten csodálatos
teremtését megvizsgáld

nem muszáj állatkertbe menni
de ott van minden olyan állat is ami
érdekes lehet és megfoghat

elgondolkodsz és mondod magadba igen Isten
létezik

ki más tudna igy , ilyen
ekkora világot teremteni

ugymondom a világürbe
hiszen mi teljesen a levegőben vagyunk
a Naprendszerbe

itt a leirás idézem

''Tudjuk, hogy minden fő bolygó és mellékbolygója — és
igy a föld és hold is — egymást kölcsönösen vonzza. A föld vonzza a
a holdat és ezáltal meggátolja abban, hogy pályája köréből eltá­
vozzék. Viszont a hold kisebb tömegének megfelelő kisebb erővel vonza
a földet és az azon levő tárgyakat. Minthogy azonban a föld szi­
lárd alkatrészei ezen vonzó erőnek ellentállni képesek, a vonzó erő
íratását csak is a nagy kiterjedésű vizeken (tenger) és légkörünkön,
mint sokkal mozgékonyabb elemeken, észlelhetjük. ''

''A holdon kivül azonban a nap is vonza a földet, még pedig a holddal
majd ugyanazon, majd ellenkező irányban. A nap vonzóereje azonban
a nagy távolságnál fogva, csak 1 / 3
rész akkora, mint a holdé, mind­
ennek daczára a hold vonzó hatását tetemesen növelheti vagy
csökkentheti. Ha tehát holdtölte és újhold alkalmával a nap S-ben
illetőleg tSj-ben áll, akkor (a) és (£>)-ben dagályt (c) és (ci)-ben pedig
apályt idéz elő és ezen alkalommal van a legnagyobb dagály
ideje. Ellenkezőleg legkisebb a dagály a hold első és utolsó negyede
idején a midőn a nap 8„ és >S„,-ban áll ''

na mit szolsz , mit szoltok
ez csak az lehet igen Teremtve van minden

részletet másoltab be remélem nem baj
az ember ha igy probál segiteni
meg kell értse az ember hogy igen van Isten
mi ennyi pontos adat , ennyi számitás

minden azt bizonyitja ez pontosan ki van számolva
de a Teremtő tudta . , és a teremtés maga igen
ugyanaz hogy a tudosok csak megállapitják

mennyire pontos minden
A NAP , A HOLD A FÖLD
MAGA A BOLYGOK
EL KELL GONDOLKODNI EZEN

ki képes ilyent teremteni
ez amibe minden ember ha neki áll a szemeit
egy kissé az égre veti
és elgondolkodik igen létezik a Mindenható Isten aki ilyen szépen teremtett mindent

itt az idézet megtalálhato
bövebben le van irva minden
209.85.129.132/search?q=cache:dwI6MCiDzf4J:epa.oszk.hu/01100/01192/01414/pdf/545-548.pdf+a+Nap+vonza+a+f%C3%B6ldet&cd=1&hl=en&ct=clnk

minden nap Isten munkálkodik itt a földön
és mindenhol

az egy dolog hogy nem tökéletes világ mert az ember rontott el mindent
az ördög miatt
ezért is lesz elpusztitva az ördög
és minden gonosz ember

segitő 2009.10.21. 12:36:50

részletet másoltab be remélem nem baj

''részletet másoltam be remélem nem baj '' - igy a helyes van amikor én is tévedek
de tévedni emberi dolog

remélem ez nem zavar annyira mást
a lényeget kell megérteni amit leirtam

a tudosok , és nem akármilyen tudosok

elismerik és Tiszteletet adnak Istennek
mert létezik Isten

hányszor és hányszor kell bebizonyitani az embereknek hogy Isten teremtett mindent

Isten nem egy olyan aki ne tudná vagy
ne tudta volna hogy mit cselekszik

minden tőle függ a Jó Istentől

minden ember Istent kell tisztelje

nem az ördögöt kell hagyni hogy az embereknek megmagyarázza és elhiteti hogy nincs Isten

Isten létezik

Alpha - Omega
kezdet és a vég

mindig létezett és mindig is fog létezni Isten
Isten örökké létezett , és örökké is fog létezni

az ember az Isten képmására van teremtve

Nefelejts_virág 2010.02.19. 16:16:58

Irvine Welsh - Trainspotting

"Válassz minket! Válaszd az életet! Válaszd a jelzáloghitelt; válaszd a mosógépet; válaszd az autót; válaszd a fotelt, ahonnan kényelmesen nézheted azokat az agyelszívó, lélekölõ vetélkedõket, miközben szemét kaját tömhetsz a pofádba. Válaszd azt, hogy elevenen elrothadsz, hogy öregségedre magad alá pisálsz és szarsz egy otthonban, hogy csak egy kurva nagy szégyellnivaló terhet jelentesz azoknak az önzõ, elbaszott kölyköknek, akiket a világra hoztál. Válaszd az életet!"

McMuphy 2010.03.17. 15:57:52

Az öngyilkossághoz nem mindennapi bátorság kell, még ha azok, akik még az ujjukat sem merik elvágni azt szajkózzák, hogy gyávaság.
Az amerikai pszihiáterek is a kutatásaik szerint alátámasztják ezt. A japán kultúra is inkább pozitív tettnek tekinti pl. szamuráj seppuku.
Az evolúció során csak a "paranoid" egyedek maradtak fenn, ezért van egy hihetetlenül erős visszarettentő erő valahol az agyba kódolva az önmegsemmisítés ellen. Ezért aki ezt át tudja hágni az megérdemli, hogy ne kelljen többé itt vergődnie.
Az élet alapvetően sz@r. Ha nem az lenne, nem lenne költészet, irodalom, festészet hisz' remek témákat lehetett mindig is meríteni belőle. New Orleansban röhögnek a temetésen: Ő már túl van rajta...
Az öngyilkosság egyfajta kiút az életből, hiszen senkinek sem volt választása, aki nem akart volna megszületni, az is itt van közöttünk.
A legtöbb ember nem azért él, mert szerelmes az életébe, hanem azért, mert fél meghalni!

McMuphy 2010.03.17. 16:12:05

Szerintem nincs Isten, az csak az enyhe demenciában és kényszerképzetben szenvedők képzelgése.
Ki teremtette az istent?
Ha omnipotens, miért nem győzi le az ördögöt?
Csak ennyire futotta a szépérzékéből, hogy egy szaró-fingó-huggyozó-büdösszájú-hónaljszagú lényt kreáljon, a saját mintájára?
Ugye, hogy hülyén hangzik?
De ha valaki látta istent, az meséljen már róla. Persze tudom, hogy ezzel implicite én is a farizeusok mellé állok, de ha kimenne valaki a Deák-térre és elkezdené mondani, hogy ő isten első fia, akkor azt is elfogadhatnánk ennyi erővel.

McMuphy 2010.03.17. 16:21:56

@Nefelejts_virág: Hú, ez aztán frappáns idézet! Kár, hogy nem láttam.

Senki:'( 2010.05.01. 18:39:17

Hogy mennyi hülye egy helyen...
Istenen veszekedni minek?Senki nem tud semmit sem bizonyítani...Írni,hogy meg akar halni az ember?Minek?Még aki nem döntötte el az csak éljen és ne a saját nyomorával törődjön,hanem a hozzátartozóival.Azokra gondoljon akiknek fontos és akik szeretik.
Aki meg meg akar halni az meg mi a fasznak írja,hogy ez volt meg az volt?Igazából nem hinném,hogy olyan embereket érdekel aki meg akar halni mert azok is csak magukkal foglalkoznak.Na aki meg nem döntött az meg döntse csak el és tegye meg.Hisz az öngyilkosságról nem beszélni kell hanem megtenni.Mert aki hezitál az csak olyan ember aki fél meghalni és gyáva élni.El kell dönteni,hogy akarsz-e még boldog lenni vagy sem...mert az igaz,hogy a sok szar után jön valami jó amivel megtanulod,hogy vannak jó dolgok az életben.De aki elveszt mindent az szerintem NEM lehet gyávának nevezni mert ha már nincs semmi ami itt tartaná és megteszi,akkor bátor mert nem félt meghalni,nem félt a haláltól.És ha nem teszi meg hanem él tovább akkor is bátor mert tűri azt a kegyetlen gyilkos fájdalmat amit az élettől kapott ajándékba,hogy szenvedjen.

leila22 2010.05.07. 20:38:13

Én mostanában az elmúlt félévben nagyon szenvedek valószínűleg depressziós vagyok sok minden történt a múltamban, ami még a jelenben is kísért az édesanyámmal kapcsolatban, ami meghatározza az életemet, azt hittem hogy sikerült megszabadulnom mindentől a múltamból, de most mégis úgy érzem hogy nem. Most 12-be járok középiskolába már túl vagyok az érettségin (ami valószínűleg rémesen rosszul sikerült annak ellenére hogy szorgalmam volt egészen az utolsó félévig) a nagyszüleimmel élek akik bíznak bennem és kitűztem a célt még 11.-ben hogy főiskolára megyek, de akármennyire is szerettem volna bármit is úgy érzem hogy nem fog menni és amikor minnél jobban szeretném annál kevésbé megy minden, már csak az jár a fejemben hogy nem akarok halni, próbáltam is öngyilkos lenni de nem voltam hozzá elég bátor, tudom hogy ez nem lenne megoldás de csak csalódást okozok a nagyszüleimnek akik próbáltak jó életet teremteni nekem a múltbéli életemhez képest és mégsem megy most amikor már sikerült végre egyszer összeszednem magam most úgy érzem hogy mégsem megy nem bírom tovább. Félek így is meg úgyis hogy fájdalmat és csalódást okoznák nekik. Olyan érzésem van mintha túl későn döbbentem volna rá arra, hogy segítségre lett volna szükségem és akkor hátha minden másként alakul, el kellett volna mennem egy pszichológushoz, de nem mentem, mert azt hittem hogy majd elmúlik ez az érzés, de csak egyre rosszabb lesz.

leila22 2010.05.07. 20:43:40

Mit tegyek szerintetek?

Rób 2010.05.11. 18:05:00

@leila22: Szia!
Mit tettél azóta?

Ha még gondolkodsz, akkor:
1. Semmiképp ne csinálj hülyeséget, bármennyire szenvedsz. A nagyszüleid szeretnek, és te is őket :)
Ha tudsz beszélj erről velük. Ha nem tudsz , akkor is próbáld meg.
vagy, és,
2. Menj el pszichológushoz, nem fog ártani, ne szégyelld
3. Nemcsak a nagyszüleid szeretnek, mások is biztos, és lehet egy fiú is aki közeleg hozzád, csak még nem tudni. és akkor jó lehet minden.
4. Ha úgy gondolod mégsem keres valaki, akkor te keresd a szeretetet, szerelmet, vannak lehetőségek

Rób 2010.05.11. 19:51:29

@Terrorkecske:
2009.07.01

Mi van veled azóta?
Köszi, hogy ilyen részletesen leírtad, tanulságos.
Kicsit hasonló az én esetem is, vagyis az alapja.
Te hogy bírod?

Ede20 2010.06.22. 08:34:59

Sziasztok.

20 eves budapesten elo srac vagyok.Most ert veget az elso komoly kapcsolatom,3 evig tartott!Sajnaltos modon egyoldalu volt a szakitas,azt mondta hogy mar nem szeret!En pedig most ebredtem ra hogy mennyire szeretem es hogy nem tudok nelkule elni!Ugy erzem o volt nekem az igazi.Sosem lesz mar hozza hasonlo baratnom,olyan aki a nyomaba erhet.Sajnalatos modon en tehetek arrol hogy megromlott a kapcsolatunk,gondolom kiabrandult belolem,azert is mult el a nagy szerelem.Korabban nem halott nem latott,csak en erdekeltem,ez hirtelen elmult,gondolom akkor reszerol ez amolyan diakszerelem volt.Barki barmit mondjon az enyem nem az,nem tudok nelkule elni,nem latom ertelmet a tovabbiaknak,nelkule ertelmetlen!Vegul is mindenki 2 dologert kuzd,a penzert es a szerelemert,legalabbis ez a ketto a legfontosabb az eletben,a penz nem is,de penz nelkul sajnos nem lehet :(.
Bejutottam az egyetemre,szeptmberben kezdhetnem is,de nem vagyok ra keppes,legszivesebben semmit sem csinalnek,csak aludnek,vegul is az olyan mint a halal!Annyira faj hogy nem szeret,de nem valtoztathatom meg az erzeseit....
Folyton ra gondolok,most nem volt ithon 3 napig,(egyutt lakunk mar 2 eve) es csak az ongyilkossagra tudtam gondolni.
Mivel o az igazi,se jobb se hozza hasonlo nem lesz mar,akkor mi ertelme van meg letezni?
Itt a telefonszamom:702494558 ha valaki hasonlo cipoben jar es akar rola beszelni hivjon fel :(,nekem sajnos nincs kivel,tavol vagyok mindenkitol mivel Budapestre az egyetem miatt jottunk.
Kerem valaki segitsen!Mert ha szetkoltozunk,nem tudom mi lessz velem nelkule....

Elnzest az ekezet hianya miatt stb,PDA-rol tortent a hozzaszolas.

Aki Te sose leszel 2014.02.06. 16:46:21

Elveszítettem édesanyámat,ami nagyon-nagyon mély sebet ejtett a szívemen...Azóta folyamatosan csak azt érzem,hogy nem sok értelme van az életemnek...Nagyon hiányzik...Egy csomó barátomat elveszítettem...Volt akiről azt hittem,hogy igaz barát,de ahogy lett párkapcsolata ott hagyot...éppen akkor mikor a legnagyobb szükségem lett volna rá...Ezek után nagyon jóba lettem egy fiuval,legjobb barát szinten voltunk,de szilveszterkor egy meggondolatlanság miatt kikotyogtam neki,hogy tetszik nekem...azóta még beszélő viszonyban vagyunk,de a barátságunk tönkrement...És nagyon hiányzik a közelsége,mert ő volt az egyetlen,akire tényleg bármikor számíthattam,megvédett...És most azt mondta,hogy az a legjobb,ha el távolodunk egymástól mert nem akar hamis ábrándokat kelteni bennem...őt is elveszítettem..és most ugy érzem,hogy tényleg semmi értelme élnem...apukám és az élettársa folyamatosan veszekednek velem és mindig engem okolnak mindenért...ha összeveszek velük a hölgy elhord mindennek...Már elegem van az itthoni életemből és abból is,hogy senkire sem számíthatok,és mindenkit aki fontos nekem elveszítettem..ráadásul most jön a ballagás és még a sulis barátaimat is el fogom veszíteni...
süti beállítások módosítása