Élet értelme

Egy teljesen szubjektív blog az életről, halálról, és az egésznek az értelméről.

Reklám

Friss topikok

  • Svarty: Arról nem szólva, hogy még ott is eltévedek, ahol lakom... Na ennyit erről... (2022.09.24. 02:38) "Hogyan" legyünk öngyilkosok?
  • ]{udarauszkasz: @Weishaupt: A baj az, hogy azert nem hasznositjak oket ujra, es azert nem telepitik ki a teljes en... (2014.07.12. 14:29) A Föld teli van (Paul Gilding, TED)
  • Aki Te sose leszel: Elveszítettem édesanyámat,ami nagyon-nagyon mély sebet ejtett a szívemen...Azóta folyamatosan csak... (2014.02.06. 16:46) Depresszió - öngyilkosság
  • Norbert Seres: @adblogger: TELJESEN IGAZAG VAN. (2013.12.17. 06:24) Életünk eredete
  • Sanagruill: Szerintem az élet értelmének nem sok köze van az ételekhez, és az egészséges életmódhoz. Már csak ... (2011.12.27. 23:03) Élet = egészség

2010.04.29. 23:13 halen

Élet = egészség

Címkék: egészség

Egyik barátom levelét másolom ide, utólagos engedélyével.

- túl sok ember, városi életmód ... ahhoz vezetett, hogy mindféle technológiákat találtak ki, hogy olcsón sok élelmiszert gyártsanak és jó reklámokat csinalták amivel elhitették az emberekkel hogy azok jók is... sok cukrot adnak hozzá hogy finom legyen! Gyakorlatilag a reklámokban látható és üzletekben kapható élelmiszerek túlnyomó része egészségtelen és elhízáshoz vezet.

Rule#1: MINDEN iparilag feldolgozott kaja kerülendő... szalámik (mindenféle összedarált szar), virslik, pástétomok, margarin, édesített joghurtok, "rostos üdítők", including Hohes C, szar....tészták finomlisztből, kávék, csokoládék, sütemények, kekszek, stb, stb, stb, stb. The solution: back to the roots - ha elmész egy élelmiszer üzletbe nehéz átlátni a sok szar élelmiszer közül mi az ami jó! Tudatalatt ott van hogy ez az üdítő milyen finom, láttam a reklámban stb. Idő kell mire úgy tudsz bemenni egy boltba hogy ezeken teljesen átláss, és csak tudatosan az egészségesebb kajákat rakd a kosaradba. Egészségesebb, mert sajnos ezek előállítása sem a régi, de ez a legjobb amit tehetsz! Mik ezek? Minden ami természtesen eőofordul, gyári feldolgozás, adelékok hozzáadása nélkül... the food (megj. ezek termesztése, előállítása sem a régi... igyekezni kell ezek közül is a lehetőségekhez képest (anyagi, hozzáférhetőség) a legjobbat kihozni)

- húsok: csirkemell es halak főleg!, néha pulykamell, kacsamell, marhahús. Tonhal konzerv.

- gyümölcsök: mindenféle gyümölcs, - all you can eat- alapon! mindig legyen valami a lakásban, naponta fogyasztani

- zöldségfélék: és főzelékek: húshoz saláta (friss zöldsaláta, káposzta), főzelékek mindenféle... (!adalékként ezekbe szoktak lisztet rakni) - tej, tejtermékek: sovány tej, 1,5%-os, túró (torrente kedvence), sovány sajtok, vaj - magvak, gabonafélék: cukormentes műzlik, mogyoró, pisztácia, rizs, szója, stb stb... - tojás! important

- ital: VÍZ legyen a fő !!! + gyümölcs présben bármilyen gyümölcs, narancslé stb Ezek a fenti kajak is lehetnek jók, pl. csirkemell izesíthető 100 féleképpen, saláták készíthetők sokféleképp stb... Nehéz kibirni elején, hogy ne igyak egy jo Almalvet, ne egyek egy jó kekszet, nem is kell - lehet néha fogyasztani, DE ne állandóan ezeket.... it is a process.

- tiltólista - minden ami a felső kategóriába nem fér bele, különös tekintettel COKE and friends, édességek, feldolgozott húsok, finomlisztes termékek, cukor in any shape and form...

the excercise... - van lábunk, kezünk, izmaink. Nem hiába! Használjuk őket! - találjunk valami kihivásokat, célokat! Pl. bringázás, minél tovább eljutni, vagy minél gyorsabban valahova. - otthon megteremtetni a lehetőseget, húzódkodásra, fekvőtámaszok, hasizom gyakorlatok. - lehetőség szerint futás! - remember, egy elhizott ember, belül is elhízott, zsír rakodhat a szív köré stb...

I know... nehéz... minden mellett erre figyelni, minden nap energiát összeszedni ezekre, DE !!!! ha egyszer rászánod magad és elérsz egy fittségi szintet, IMÁDNI fogod! Mikor a kezdeti 5 fekvőtámasz után le tudsz nyomni 30-at simán, érzed hogy van izmod.. kezded látni magadon a változást, it is damn good! Egy alap kondíció jó dolog! it is a process... türelem és kitartás kell hozzá... 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eletertelme.blog.hu/api/trackback/id/tr611963221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bubuka_visszater_ · http://facepalm.freeblog.hu 2010.06.02. 14:46:39

remek, mintha a csirkemell filé and the zöldség/gyümölcs nem lenne full of növekedési hormonokkal, nitrátos műtrágyával and egyéb kemikáliával. Ha a gyárban préselik ki és teszik dobozba that is fúj, but viszont ha yourself csinálod at home az már okay and very egészséges.

and ha so fucking much bele vagy ájulva az organic foodba, akkor please ne fogyassz american termékeket sem, mert azok évmilliókon keresztül idegenek voltak here in Europe, for instance: paradicsom paprika kukorica, you know. How can it be természetes, nemdebár?

ezen felül bármikor megcsinálok 30 fekvőtámaszt, amellett h eszek májpástétomot és iszok kólát

adblogger 2010.06.03. 02:42:27

@bubuka_visszater_: Yeah baby, olvass figyelmesebben ha mar reflektalsz:

(megj. ezek termesztése, előállítása sem a régi... igyekezni kell ezek közül is a lehetőségekhez képest (anyagi, hozzáférhetőség) a legjobbat kihozni).

Majpastetom finom, de reszvetem :)

|||||||||||| 2010.12.03. 14:03:56

cool story, bro!
egyébként kakáltam egy nagyon jót!

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2011.04.03. 18:48:24

Mikor még ifjú titán voltam, napi 100 fekvőtámaszzal kezdtem reggelente.
Ma már szerintem tizet se tudnék lenyomni.

Én is igyekszem lehetőleg természetesebb és kevéssé feldolgozott ételeket találni és csinálni, bár olvastam olyan véleményt is szakembertől, hogy manapság ez pusztán bizalom és hit kérdése, az egyetlen dolog, amiben biztos lehetünk, hogy annyi és olyan, az a sok mesterséges adalék, mert azokat igen precíz és folyamatosan ellenőrzött technológiával adják az ételekhez. :)
A többi meg "bemondásra" megy...

Élet10o 2011.05.09. 01:21:21

Jó értem!! Jó kajára meg mozgás! És aztán mi jön? 4 hozzászólás!
- Letudok nyomni lehet hogy akár 100 fekvőt,
- figyelek a kajára
- még talán ifjú titán is vagyok 30 előtt kicsivel
- a szaróshoz nem szólok csak a többiekhez...

ÉS AKKOR MI VAN, MI AZ ÉLET ÉRTELME? 4 KÉRDÉS?

1. Mi kell a boldogsághoz ha az élet energia az egészség és a fiatalság is megvan?

2. Ennél nem is kell több? (ez maga a boldogság)

3. Nem boldogság kell az élethez?

4. Akkor MI? (Ha az, akkor 1. kérdés jön! ha nem 4.)

Sanagruill 2011.12.27. 23:03:23

Szerintem az élet értelmének nem sok köze van az ételekhez, és az egészséges életmódhoz. Már csak abból kiindulva, hogy ha teszem azt egy afrikai törzsben születne az ember ahol éheznek, szerintem nem nagyon foglalkoznak azzal, hogy mennyi tápanyag, és zsír van abban amit levadásztak. Sőt még csak nem nyomnak fekvőt, és nem is bicikliznek. Inkább örülnek, neki hogy van mit enni van aki segít a vadászatban, és mikor hazaérnek várja őket a család, és a barátok. Akkor most ezért értelmetlen az életük? Szerintem ez úgy ahogy van hülyeség. (elnézést ha valakit megsértettem, de ez a személyes véleményem) Jómagam úgy vélem, hogy az élet értelme az amit akarunk hogy legyen. Másképpen szólva az, hogy legyen célunk, amit elakarunk érni, amiért mindent megteszünk, ami boldoggá tesz, és persze e-mellett élvezni kell mindent ami jó ebben a világban, még ha nehéz is észrevenni azt. Persze sokaknak ez a helyzet nem adatik meg. Vannak akik örülnek, ha túlélnek egy napot vagy ehetnek valamit. Gondolom az ő életük értelmét nehezebb megtalálni, de ez nem azt jelenti, hogy nincs. Szóval szerintem mindenki életének értelme az amiért szerinte megéri élni. Ha pedig nem tud semmi ilyet az illető akkor pedig nem megölni kell magát, hanem igen is szembenézni a körülményekkel, és Önmagával, rendezni a problémákat, ha kell segítséggel, vagy anélkül és túl kell nézni a saját magunk által létrehozott sötét burkon ami eltakarja a gondjaink megoldását is. Majd aztán kitisztult fejjel újra kell gondolni, hogy mit is akarunk elérni ebben az életben, ha ez megvan, már csak el kell érnünk a célunk.
süti beállítások módosítása