Élet értelme

Egy teljesen szubjektív blog az életről, halálról, és az egésznek az értelméről.

Reklám

Friss topikok

  • Svarty: Arról nem szólva, hogy még ott is eltévedek, ahol lakom... Na ennyit erről... (2022.09.24. 02:38) "Hogyan" legyünk öngyilkosok?
  • ]{udarauszkasz: @Weishaupt: A baj az, hogy azert nem hasznositjak oket ujra, es azert nem telepitik ki a teljes en... (2014.07.12. 14:29) A Föld teli van (Paul Gilding, TED)
  • Aki Te sose leszel: Elveszítettem édesanyámat,ami nagyon-nagyon mély sebet ejtett a szívemen...Azóta folyamatosan csak... (2014.02.06. 16:46) Depresszió - öngyilkosság
  • Norbert Seres: @adblogger: TELJESEN IGAZAG VAN. (2013.12.17. 06:24) Életünk eredete
  • Sanagruill: Szerintem az élet értelmének nem sok köze van az ételekhez, és az egészséges életmódhoz. Már csak ... (2011.12.27. 23:03) Élet = egészség

2009.07.01. 09:59 halen

Használati útmutató az Élethez - az alapok

Címkék: élet barátok család isten időutazás

A "Használati útmutató az Élethez" egy többrészes bejegyzés lesz, melyben leírom "szerény véleményem szerint" a legfontosabb dolgokat az élettel kapcsolatban. Tervezett témák a teljesség igénye nélkül, tőszavakban: párválasztás - párkapcsolat, magány, betegség, depresszió, boldogság, pénz, karrierr, család, politika, öregedés, halál.
Társszerzők jelentkezését várom: tom21220[kukac]gmail.com  

Kezdjük az alapokkal.
 

- EGY életed van. Nincs próbaidő, nincs tesztvezetés, minden élesben megy!

Születésed pillanatában startoltál, és a halálod napjáig tart ez a menet. Helyesbítek: az életed nem a születés pillanatában kezdődött, hanem az első önálló gondolatmenet /cselekvés kombináció elvégzésekor, ami történhetett 3 évesen, 13 évesen, vagy akár 90 évesen is, amikor kijelented: "mostantól új életet kezdek!". Az élet akkor is kezdődhet, ha egy nagyon rossz időszak után, a lehető legmélyebb lelki - testi állapotból kell egy teljes élethez méltó szintre jutni, majdhogy "minden mindegy" alapon.

- Nincs felsőbbrendű lény, aki átsegítene a rossz napokon. 

Csak te vagy, és igazából csak magadban, és a legközelebbi családtagjaidban - barátaidban bízhatsz. Fontos, hogy legyenek barátok, fontos a család. Ha éppen olyan helyzetben vagy, hogy ezek emberek száma nagyon lecsappant, mindent meg kell tenni az érdekében, hogy új emberekkel találkozz, új kapcsolatokra tégy szert. Minden eszköz a rendelkezésedre áll, minden legitim módszer alkalmazható, természetesen a másik ember szabad akaratának teljes mértékű betartásával. 

- Nem tudsz visszamenni az időben!

Ami megtörtént, az megtörtént. The story has ended. Lehet, hogy fáj, de pl. a volt barátnőd ha elhagyott, már nem jön vissza; az elhunyt nagypapád többé nem fogod látni; még egyszer tizenéves nem leszel. Az idő kegyetlenül sodor minket előre, nincsenek kitérők, és sokszor maga a kegyetlen idő a legjobb gyógyszer a "vissza akarok menni az időben egy pontba, amikor boldog voltam" ellen.

- Állatok vagyunk.

Az ösztöneink vezérelnek minket, melyek összemosódtak valamiféle korcs - belénktáplált öntudattal, és nagyon sokan vagyunk a földön. Mivel sokan vagyunk, azok az emberek száma is hatványozottan több, akik még primitívebb - állatiabb szinten vannak, mint mondjuk mi, és természetesen, mások szerint éppen mi vagyunk az egyszerűbb, primitívebb állatok. Messze vagyunk még attól az utópisztikus társadalmi életformától, ahol minden ember egyformán hasznos tagja lehet a társadalomnak. Egy törékeny rendszerben élünk, és csak bízom benne, hogy még egy ideig fenntartható lesz ez a (félig mesterségesen fenntartható) állapot. 

- Az ÉN fontossága

Mivel sokan vagyunk ezen a földön, így sok a teljesen haszontalan ember, agymosott, remémnytelenül lézengő, lelkibeteg, alkoholista, gyógyszerfüggő életformájával. Igenis legyünk egoisták, legyen fontos életünk, egészségünk, lelkiállapotunk, és tiszteljük meg egymást Emberként, ismerkedjünk új emberekkel, utazzunk új tájakra, éljünk teljes társas életet, mert az ember társas lény, de csak akkor tudjuk átadni magunkat másoknak, ha ismerjük önmagunkat, és teljes mértékben a saját önálló életünket éljük (magyarán nem vagyunk befolyásolva a média, és kábszerek által).

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eletertelme.blog.hu/api/trackback/id/tr281219528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"B" 2009.07.12. 18:59:04

Én rengeteget gondolok az öngyilkosságra.Meg is tettem volna már.Egyetlen dolog tart vissza,mégpedig az,hogy hátrahagynék a családtagoknak iszonyú fájdalmat,értetlenséget és egy csomó adósságot,mivel jelzálog van a házon.Csupán ennyi.Ha ezeket nem nézném már biztosan abbahagytam volna ezt az örökös harcot.Mert erről van szó.Mindig megfelelni,túlélni.Néha öröm is van az életben,de korántsem annyi,hogy az megérje.

Sazerac 2009.08.28. 18:20:45

Szia, Halen! Nagyon tetszik a blog. Te tényleg húszéves vagy?

B - Tehát mondhatni, hogy a megfelelni vágyás miatt nem leszel öngyilkos. Vicces, mert részben pont emiatt is akarsz az lenni.

vattee 2009.11.07. 20:33:39

Hallottál már a kegyelemről?

vattee 2009.11.07. 21:00:31

Idézet Bono-tól (U2): Kegyelem - a karmán túl.

Minden vallás a karma elve köré épül. Tudod, amit teszel, azt kapod vissza: szemet szemért, fogat fogért. Vagy a fizikában (a fizikai törvényekben) minden akcióhoz jár egy ugyanolyan ellentétes reakció. Mégis, jön a kegyelem elve, ami mindezt felülbírálja... A szeretet -ha elfogadod- megszakítja cselekedeteid következményét, ami számomra nagyon is jó hír, mert már annyi sok butaságot követtem el.

Nagy bajban lennék, ha végső bírám a karma lenne. Ugyan nem kifogás a hibáimra, de én a kegyelem mellett döntök! Kitartok amellett, hogy Jézus felvitte az összes bűnömet a keresztre. Ismerem magamat, és remélem, hogy nem kell saját igazságosságomra hagyatkoznom majd...

Krisztus halálának lényege, hogy Krisztus magára vette a világ bűneit, így amit mi beteszünk a rendszerbe, nem kapjuk vissza, és hogy bűnös természetünk (állati ösztöneink) nem aratja le az egyértelmű halált. Ez a lényeg. S ennek fényében alázatban kellene élnünk. Nem a mi jóságunk az, ami átjuttat minket a menny kapuján....

Amikor Krisztus keresztjére tekintek, amit ott látok, az mind az én sz*rom, és mindenki másé. Ezért teszem fel magamnak azt a kérdést, amit oly sokan már feltettek: Kicsoda ez az "ember"?

---------
Krisztus előtt a karma törvénye uralkodik az emberen. De Krisztus halálának és feltámadásának elfogadásával megkapjuk a kegyelmet: a radírt, mely eltörli bűneinket. Egyszer, s mindenkorra, hogy soha többé ne válassza el senki és semmi az embert Istentől!!!

Fogadd el Jézust, és örökre megváltozik minden!
süti beállítások módosítása